Terug naar activiteitenoverzicht
20 september 2023

Ontdek de vrede

Zaandam

In de Vredesweek kun je dit jaar op ontdekkingstocht op het Hembrugterrein. De symboliek van deze plek, waar ooit vuurwapens, artillerie en munitie werden gemaakt, speelt hierbij een rol.

De ontdekkingstocht van ongeveer anderhalf uur start aan het begin van het Hembrugterrein. Hier word je in een groepje ingedeeld, die met een gids naar verschillende plekken gaat. De onderdelen van deze tocht:

  • Een ontmoeting met een vluchteling met een verhaal
  • Een ontmoeting met muzikanten met een verhaal
  • Een ontmoeting met een verhalenverteller
  • Een warm welkom door Ruben Timman van het Museum of Humanity met zijn verhaal
  • Een bezoek aan het Museum of Humanity
  • Het samen creëren van een vredesmozaïek van scherven
  • Het delen van vredeswensen, ervaringen van vrede en voorwaarden voor vrede

Tijdens de tocht ga je met andere bezoekers en met de vertellers en musici in gesprek. Om samen vrede te ontdekken, te oefenen en te ervaren. Vanuit verschillende invalshoeken, met hoofd, hart en handen. Na afloop kun je napraten bij Bind, het huiskamercafeetje op het Hembrugterrein.

Aanmelden
Inschrijven kan via ontdekdevrede.nl of via het ticketkantoor. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Marja Geldof, via marjageldof@gmail.com of 06-12690341.

De ontdekkingstocht maakt deel uit van de vele activiteiten die in de Vredesweek door het hele land georganiseerd worden. Deze activiteit wordt georganiseerd door Ruben Timman van het Museum of Humanity en Apostolisch Genootschap. Voor een overzicht van activiteiten, kijk op apgen.nl/vredesweek.

Waar en wanneer?

Datum
woensdag 20 september 2023
Tijd
16:00 - 21:00 uur
Locatie
Hembrugterrein, Hemkade 18, 1506 PR Zaamdam