Terug naar activiteitenoverzicht
14 april 2024

Lezing Jos de Wit - Humanisme als praktische levenswijsheid

Hengelo

Op zondag 14 april a.s. is de 4e Kiemkrachtlezing van Paperclip met Jos de Wit, humanisme als praktische levenswijsheid.

Jos de Wit studeerde geschiedenis in Leiden, daarna humanistiek in Utrecht en de geschiedenis van wijsbegeerte in Leusden. Hij werkte als onderzoeker en adviseur. Sinds 2016 werkt hij als docent humanisme & filosofie en leerkracht humanistisch vormingsonderwijs (HVO). Daarnaast heeft Jos boeken geschreven, waaronder ‘Kopstukken van het humanisme’ (2020) en ‘Bosbeekje of brede rivier’ (2023). Jos gelooft in de menselijke mogelijkheden en de ontwikkeling
daarvan door zelfreflectie en sociaal handelen.

Het humanisme geeft al sinds de oudheid verschillende perspectieven om het goede en het mooie in de mens te ontwikkelen. Het humanisme als levenshouding geeft inspiratie voor persoonlijke zingeving, vrijdenken, spiritualiteit en levenskunst. We gaan met Jos in gesprek over humanisme als praktische levenswijsheid. Wat is de kiemkracht van zijn levensvisie? Hoe helpt kennis over de geschiedenis van het humanisme hem in het dagelijks leven? Mensen blijven zoeken naar antwoorden voor een zinvol leven. Voorheen meer institutioneel, nu vooral individueel. Hoe kunnen we samen praktische levenswijsheid blijven delen en toch ieder ons eigen antwoord geven over wat wijs is?

Je bent van harte welkom!

❤️ Paperclip

 

Over Paperclip

Wie zijn wij? Paperclip is een initiatief dat ontstaan is vanuit het Apostolische Genootschap, dat een plaats biedt voor religieus humanistische zingeving. De leden willen een concrete bijdrage leveren aan een menswaardiger samenleving. We vinden het nodig om duurzaam te leven vanuit solidariteit en met compassie. Paperclip organiseert vanuit die waarden ontmoetingen voor verdieping en levenskunst.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 14 april 2024
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
ApGen Twickel, Dennenbosweg 94, 7556 CK Hengelo
Contactpersoon
paperclip@apgen.nl