Terug naar activiteitenoverzicht
14 april 2024

Lezing Gertie Mooren - Rouwen moet je zelf doen, maar hopelijk niet alleen …

Brunssum

Iedereen maakt van alles mee in zijn leven. Mooie en vrolijke gebeurtenissen maar ook teleurstellende en zeer verdrietige. De vraag is niet wát je meemaakt, maar hoe je hiermee omgaat.

Gertie Mooren geeft hulp bij rouw, verlies en trauma. Ze ontwikkelde de Lifeboat-methodiek die ze deze ochtend beeldend uitlegt. Iedereen moet zijn eigen bootje varend houden, maar wat is de invloed van mensen in je omgeving? Waarom vaart je bootje in een bepaalde richting? Hoe verander je van koers? Waarin ervaar je de steun van een ander of ben je zelf tot steun? En heb je al eens ervaren dat bootjes die samen varen, zich minder eenzaam voelen? Ook gaat Gertie in op vragen als: Wat is ‘normale’ rouw? Welke factoren spelen een rol wanneer je vastloopt in rouw? Wat kun je daaraan doen?

De lezing vindt plaats op 14 april op de Wenkebachstraat 32 in Brunssum. Aanvangsttijd 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur).

Aanmelden? Stuur een e-mail naar pvdgoot@apgen.nl. Toegang is gratis!

Over Gertie

Gertie Mooren (1966) is gespecialiseerd in hulp bij rouw, verlies en trauma aan kinderen, jongeren en hun gezin, klas of andere groepen waarvan ze deel zijn. Als initiatiefnemer van Stichting Mijn Masker Af geeft ze advies en informatie op scholen en in organisaties en geeft zij training en scholing over alle thema’s die kunnen spelen wanneer mensen met een verlies (in de breedste zin) zijn geconfronteerd. Gertie is getrouwd met Geert, heeft vier volwassen dochters en is oma. In haar vrije tijd wandelt ze graag en maakt muziek met anderen. 

4-days

4-Days is een initiatief van het Apostolisch Genootschap. Het doel is samen op zoek te gaan naar eigen antwoorden op grotere vragen en elkaar te inspireren tot het vinden ervan.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 14 april 2024
Tijd
10:00 uur
Locatie
Wenckebachstraat 32, Brunssum
Contactpersoon
Aanmelden? Stuur een e-mail naar pvdgoot@apgen.nl. Toegang is gratis!