Terug naar activiteitenoverzicht
29 februari 2024

Communiceren met stekels & veren - Wanneer dieren spreken

Utrecht

Communiceren met stekels en veren. Wat wij van dieren kunnen leren 

Lezing door Eva Meijer

Soms begrijpen mensen elkaar direct, ook al spreken ze een andere taal. Maar communicatie is niet altijd eenvoudig, zeker als onderwerpen gevoelig liggen. Misverstanden, stekeligheden en confrontaties zijn dan niet van de lucht.

Hoe communiceren dieren met elkaar, en hoe gaan zij om met conflicten? Aan de hand van haar boek Wanneer dieren spreken vertelt filosoof, schrijver en kunstenaar Eva Meijer hoe dieren communiceren, samenwerken en omgaan met conflicten. En over wat wij, als menselijke dieren, daarvan kunnen leren. 

Met bijdragen van: Hans Alma (hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de VU), het Vocaal Theologisch Ensemble (o.l.v. Hanna Rijken) en het koor van het Apostolisch Genootschap. 

Programma

  • Inloop vanaf 19.30 uur met (gratis) koffie/thee
  • Lezing door Eva Meijer (30-40 min)
  • Een korte reactie op de lezing door Hans Alma
  • Debat - interactief
  • Na afloop: drankje (op eigen kosten)

Deze avond wordt georganiseerd door de Remonstrantse Gemeente Utrecht, het Apostolisch Genootschap Utrecht, prof. dr. Hans Alma en de Remonstrantse Broederschap.

Aanmelden

Bestel je tickets via ticketkantoor.nl/shop/emeijer

Kosten: € 10 (€ 7,50 voor leden van het Apostolisch Genootschap, van de Remonstranten en voor scholieren/studenten). Kom je spontaan langs, dan kost een kaartje € 10 aan de deur.

Waar en wanneer?

Datum
donderdag 29 februari 2024
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Geertekerk - Geertekerkhof 23, Utrecht