Gemeenschap Baarn

Actief, praktisch en betrokken!


Wie nieuwsgierig is naar het Apostolisch Genootschap in Baarn, ontdekt een warme, open en vrijzinnige gemeenschap. Onze actieve en praktische betrokkenheid bij elkaar en bij de samenleving kenmerkt onze gemeenschap. Daarvoor zoeken we inspiratie tijdens diverse bijeenkomsten en activiteiten.

De eredienst op zondagochtend en de jeugdbijeenkomsten zijn daarvan een goed voorbeeld. Er is dan tijd en ruimte om na te denken over ons leven en de wijze waarop wij een bijdrage leveren aan een menswaardiger wereld. Dit begint bij onszelf en bij de opvoeding van onze jeugd en jongeren.

Het vinden van een eigen weg in het leven is voor iedereen belangrijk. Steun bij verdriet en verlies en het delen van vreugde zijn kostbare ervaringen binnen ons gemeenschapsleven. Onze gemeenschap ervaren wij dan ook als een plek voor religieus-humanistische zingeving. Loop op een zondagmorgen gerust eens binnen (aanvang 9.30 uur). 

Aankondigingen van bijzondere erediensten en themadiensten kunt u o.a. volgen op onze facebookpagina.

 • Wij nemen actief deel aan de ‘Raad van Kerken Baarn’,
  Daarnaast is onze voorganger deelnemer aan het pastoresconvent.
 • We stellen ruimte en faciliteiten beschikbaar voor de dagbesteding aan de stichting Voor Mekaar waarmee (jong)volwassen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een zinvolle invulling aan hun dag geven.
 • Ook tijdens de kerstviering is iedereen die daaraan behoefte heeft, welkom.

2020 Jubileum jaar
Dit jaar bestaat de gemeenschap Baarn 100 jaar! Het plan was om dit met allerlei activiteiten te vieren. Door de huidige omstandheden rond het coronavirus is echter besloten alle activitieten af te gelasten. Teveel actitiviteiten over een langere periode kunnen niet doorgaan waardoor de mogelijkheid ontnomen wordt e.e.a. nog dit jaar in te halen.

Wel zal er 16 weken lang een digitaal Jubileum Journaal gepresenteerd worden. Hierin bladeren we door het gedenkboek dat destijds door broeder H.MM. van Vugt is gemaakt naar aanleiding van de bouw en ingebruikname van onze Plaats van Samenkomst. Naast een stuk geschiedschrijving bevat dit gedenkboek veel uniek fotomateriaal. 
U kunt hier online de Journaals bekijken.

We hopen in 2021 een nieuw jubileumprogramma op te zetten dat misschien wel "Meer dan 100 jaar Baarn' zou kunnen worden genoemd.

 

 • Eredienst

  Onze gemeenschap heeft weer regelmatig erediensten in het gebouw die door een beperkt aantal bezoekers bezocht kunnen worden. Deze diensten zijn ook te volgen via webradio e/o een livestream. Een link voor de liverstream wordt verstrekt daags voor de zondag.

  U kunt zich aanmelden om de eredienst in ons gebouw aan de Koningsweg bij te wonen. (aanvang 09.30 uur). Meld u aan via deze link.

  Voor meer informatie over maatregelen rondom het coronavirus zie onze landelijke pagina. • Adres

  Koningsweg 5
  3743 ET Baarn

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • Wil van Markus-Akkies Voorganger

  Voor mij is de gemeenschap een plek waar ik kan nadenken en geïnspireerd kan worden voor wat ik echt belangrijk vind.

  Ik wil mijn leven niet zomaar aan me voorbij laten gaan.

  Ik voel me verantwoordelijk om in liefde te werken aan een mooiere en menswaardige wereld. Uit het besef dat alles en allen uit dezelfde oorsprong zijn voortgekomen.

  wilvanmarkus@gmail.com