Een spoor van licht in Emmen

apgen-idm-een-spoor-van-licht-emmen.jpg

EMMEN - Donderdag 15 december 2022 organiseerde het Platform Levensbeschouwing Emmen in de Grote Kerk voor de tweede keer het ‘Spoor van Licht’.

Gerrie Zwols van het Apostolisch Genootschap, die betrokken was bij de organisatie, vertelt: “We hadden de Grote Kerk in het centrum versierd met honderden kaarsen en kerstverlichting. Rondom de kerk, in de koude wind deelden vrijwilligers kaarsjes uit aan het winkelend publiek. Ze nodigden de mensen uit het kaarsje in de kerk aan te steken en daaraan een eigen betekenis te geven. Een wens, een gedachte, een moment van bezinning. Lang niet iedereen zat te wachten op zo’n onverwachte uitnodiging. Toch stapten de vrijwilligers steeds weer vriendelijk af op de volgende voorbijganger. De mensen kwamen vanuit de kou in de sfeervolle, door kaarsen verlichte kerk. Een vriendelijke begroeting, de mooie, grote kerstboom, zachte klanken van een piano. Ze werden stil, staken hun kaarsje aan en gingen even zitten. En luisterend naar de muziek kwamen ze soms onder de indruk van het moment. Sommigen verlieten geëmotioneerd de kerk. Er zijn bijna driehonderd kaarsjes door bezoekers aangestoken. Voor de organisatie een onverwacht, groot succes. Een geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is.”

Het Platform Levensbeschouwing Emmen wordt momenteel gevormd door leden van de Grote Kerk, het Apostolisch Genootschap en de vakbond. Het platform heeft als doel: werken aan (meer) verbinding in de Emmense samenleving en polarisatie tegengaan. Ze werken samen met allerlei partijen en organisaties, religieus en anders, om evenementen te organiseren die in de doelstelling passen.

Kijk ook op platformemmen.webnode.nl »