Pride 2024 Apostolisch Genootschap

logo-apgen-pride.jpg

Op zaterdag 1 juni neemt het Apostolisch Genootschap met veel trots voor de 5e keer deel aan de Utrecht Pride. We willen laten zien dat geloof en jezelf mogen zijn prima samengaan. Dat voor ons iedereen gelijkwaardig is, van welke geaardheid, kleur of afkomst ook.

De boot van het Apostolisch Genootschap heeft plek voor 70 mensen. Lijkt het jou leuk om mee te varen? Vul dan je naam, leeftijd en gemeenschap hieronder in. Wie weet sta jij op 1 juni samen met 69 andere jongeren van het Apgen aan dek!

Deelname is gratis en specifiek voor mensen van het Apostolisch Genootschap. En of je nu bi, pan, hetero, trans, cis, sapio, homo of wat dan ook bent, je bent welkom! 

 

 

Hoe ziet de dag eruit?

Je zal ongeveer om 11.00 uur verwacht worden in Utrecht bij Catharijnesingel (ter hoogte van Sint Martinusbrug). De Pride vaarroute door Utrecht zal totaal ongeveer zo’n 2,5 uur duren. De 1e boot zal om 1.30 uur vertrekken en de laatste boot zal rond 16.00 uur wegvaren. Afhankelijk van ons bootnummer (nu nog niet bekend) zal je uiterlijk rond 18.00 uur weer op dezelfde plek afstappen. De route die we varen vind je op www.utrechtcanalpride.nl.

Kom ons aanmoedigen!

Is de boot niet helemaal jouw ding, maar wil je de Prideboot wel aanmoedigen en andere (LHBTIQ+) Apgenners ontmoeten deze dag? Kom dan naar de speciaal aangewezen Apgen-plek langs de route! Meld je aan, dan zorgen wij voor drankjes en wat lekkers; jij voor de ontmoeting.

 

'Meedoen aan Utrecht Canal Pride, is dat nou nodig?' 

Meedoen aan Utrecht Canal Pride, is dat nou nodig? Waarom zo uitbundig en pontificaal, terwijl je ook eenvoudig in het dagelijkse leven gelijkwaardigheid kunt ondersteunen? Deelname van het Apostolisch Genootschap kan vragen oproepen. Voormalig districtsvoorganger Inge de Bos vertelt waarom zij als initiatiefnemer vanaf de eerste deelname betrokken is én waarom ze trots is dat de boot ook dit jaar weer meevaart.

Lees haar artikel over de onze deelname aan de Canal Pride »

Bekijk de aftermovie van 2022 om een indruk te krijgen:

Liefde en gelijkwaardigheid

Bij zo’n 65 gebouwen van het genootschap hijsen we in de 1e week van augustus de Progress-vlag. Als uiting van liefde en gelijkwaardigheid. Daarnaast staat op zondag 13 augustus het thema diversiteit centraal in onze landelijke online ontmoetingen.

De linkjes naar de online ontmoetingen vind je hier »

Bekijk hier eerdere foto's van het Apostolisch Genootschap bij de Utrecht Pride.