apgen-training-verborgen-kracht-3.jpg

Over de trainers

Hans Alma

Hans Alma

Hoogleraar Geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij onderzoekt de rol van verbeelding in relatie tot zingeving en levensbeschouwing, en de implicaties hiervan voor religieus humanisme. Zij heeft tevens een eigen praktijk op het gebied van coaching en training, een ‘werkplaats voor zinvol leven en werken.’

Tijdens de training werkt ze vanuit haar boek Het verlangen naar zin.

Aafke de Jong

Aafke de Jong

Aafke de Jong is danser, choreograaf (dansmaker) en tekenaar. Zij maakt multidisciplinaire dansvoorstellingen en zoekt daarin vaak (internationale) samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines. Verder geeft zij workshops op het snijvlak van beweging en ruimtelijke kunst.

Aafke werkt tijdens de training met Kijkgesprekken. Kijk, denk en verwonder.

Jacky van Goor

Jacky van de Goor

Werkzaam als organisatiecoach, leiderschapstrainer, auteur en onderzoeker naar vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Twente en Tilburg University. Daarnaast geeft zij lezingen, workshops en gastcolleges.

Tijdens de training werkt ze vanuit haar boek Je leven in één herinnering.

Meteen aanmelden? Klik hier »

Data

  • 20 september
  • 04 oktober
  • 18 oktober
  • 01 november

Locatie

Villa Berg en Dal
Jacob van Lenneplaan 12
3743 AR Baarn

Programma

  • 09.30 uur: inloop
  • 10.00 uur: start
  • 12.30 uur: verzorgde lunch
  • 13.15 uur: middagprogramma
  • 15.15 uur: naar huis

Meer over deze training

Vier bijeenkomsten

In vier bijeenkomsten nemen deze bevlogen mensen je mee in hoe je verwondering kunt ervaren en je verbeelding kunt inzetten. Dit doen zij op een originele en creatieve manier. Je krijgt de kans om de waarden van waaruit je leeft anders te ervaren en op een andere manier tot uitdrukking te brengen dan in woorden. In plaats van de ratio staat wat je voelt centraal.

Verwondering en verbeelding

Met deze training leer je de verbeeldingscyclus van Hans Alma gebruiken, ervaar je hoe verwondering en verhalen vertellen met elkaar kunnen samenhangen en ga je zó naar kunst kijken dat je verwondering en verbeelding maximaal geprikkeld worden. Door dit bovendien samen met anderen te doen, raak je op nieuwe manieren geïnspireerd.

Onderlinge samenhang

De vier bijeenkomsten hangen met elkaar samen, en je committeert je aan alle vier als je je inschrijft. Dit heeft te maken met het groepsproces dat ontstaat en dat ook nodig is voor een zo groot mogelijk effect. Er is voor deze training zo veel mogelijk rekening gehouden met vakantie- en/of feestdagen. Je kunt je hieronder inschrijven. Daar vind je ook data, locatie en tijden.

Twee boeken

Voordat je aan de training begint, is het wenselijk dat je twee boeken hebt gelezen: Het verlangen naar zin van Hans Alma en Je leven in één herinnering van Jacky van der Goor. Mocht je de boeken liever niet aanschaffen, dan zijn ze via het Servicebureau van het Dienstencentrum te leen. Stuur daarvoor een e-mail naar servicebureau@apgen.nl.

Accreditatie

Sinds januari 2023 is de training door het SKGV (beroepsvereniging voor professioneel geestelijk verzorgers) geaccrediteerd. Dat betekent dat je als professioneel geestelijk verzorger met deze training bijscholingspunten kunt halen.

Kosten

De training is gratis voor leden van het Apostolisch Genootschap. Ben je geen lid, dan betaal je €250 voor de hele training. Voor vragen kan je mailen naar: Michel Post via mpost@apgen.nl.

Tot ziens!

Aanmelden

Training verborgen kracht 2023

Quotes van deelnemers

Verrassend, anders leren kijken luisteren en ontdekken. Annemarieke Meelker
In de training is het met elkaar zoeken en ontdekken; hoe kom ik bij de kracht van de verbeelding en hoe zet ik het om in actie. Lydia Ouwens
Deze training is een cadeau aan mezelf. Om nog beter te leren kijken en te vieren wat het leven biedt.
De training wordt gegeven door topvrouwen die een diepe indruk achterlaten om nog verder, in mijn eigen tempo, aan de slag te gaan met het aanbod. Ik heb genoten van de fantastische, originele en creatieve werkvormen. Ik kijk uit naar een vervolg!
Marjan van Doorn