Gemeenschap Almere

Almere.jpg

Onze gemeenschap

Welkom op de pagina van het Apostolisch Genootschap in Almere. In ons gebouw op de Simon van Collemstraat organiseren we inspirerende ontmoetingen.

Eenieder is welkom om onze samenkomsten bij te wonen. Geregeld organiseren we ook extra activiteiten zoals koffiedrinken, wandelingen, muzieksamenkomsten en leeftijdsgerichte samenkomsten zoals bijvoorbeeld een jongerensamenkomst.

Ons apostolisch-zijn beperken we niet tot ons geloofsverhaal maar willen we juist op onze eigen plek praktisch uitdragen. Als apostolischen voelen we ons verbonden met eenieder en zodoende willen we ook betrokken zijn bij elkaar. 

In Almere doen we dit onder andere door deel te nemen aan de dodenherdenking op 4 mei en door samen te werken met stichting voedselloket Almere. Zo zoeken wij telkens weer de verbinding in onze directe omgeving.

Verder staan we open voor ontmoetingen/samenwerkingen met andere religieuze of humanistische organisaties.

U bent van harte welkom op de Simon van Collemstraat nummer 3.

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 9:30 uur

 • Adres

  Simon van Collemstraat 3
  1325 NA Almere

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

Thema Duurzaamheid

In de maand juni hebben we het thema "duurzaamheid" behandeld. Op allerlei wijze is er aandacht besteed hoe we dit als gemeenschap maar ook als individu vorm kunnen geven.

Bewust worden en doen. Zo hebben we de tuin bijvriendelijk gemaakt, zijn er plastic doppen ingezameld om een blindengeleide hond te kunnen opleiden en hebben we als start een boom geplant.

Zie hier het planten van de boom als startsein van de themamaand.

Voorganger en coördinator beheer

 • Schermafbeelding 2018-07-21 om 19.52.14.png Antoinette Prinsenberg voorganger a,prinsenberg@outlook.com
 • 3e5b81e3-6003-4833-ba2b-2960f6621486 Nico Wortel coördinator beheer

  Graag zorg ik, samen met een groot team van vrijwilligers, dat er elke week mooie, inspirerende en bemoedigende samenkomsten kunnen plaatsvinden. Dit doen we o.a. door ervoor te zorgen dat het gebouw schoon blijft, de tuin netjes onderhouden wordt, er verse koffie is, er mensen zijn die u hartelijk ontvangen en indien nodig ehbo verzorgen.

  Maar we doen veel meer! Benader mij gerust met uw vragen omtrent facilitaire, administratieve, financiele of gebouwtechnische zaken.

  Heeft u interesse in de huur van een van onze zalen of het hele gebouw? Ook dan kunt u bij mij terecht.

  nico.wortel@gmail.com