Gemeenschap Almere

Almere.jpg

Onze gemeenschap

Welkom op de pagina van het Apostolisch Genootschap in Almere. In ons gebouw op de Simon van Collemstraat organiseren we inspirerende ontmoetingen.

Eenieder is welkom om onze samenkomsten bij te wonen. Geregeld organiseren we ook extra activiteiten zoals koffiedrinken, wandelingen, muzieksamenkomsten en leeftijdsgerichte samenkomsten zoals bijvoorbeeld een jongerensamenkomst.

Ons apostolisch-zijn beperken we niet tot ons geloofsverhaal maar willen we juist op onze eigen plek praktisch uitdragen. Als apostolischen voelen we ons verbonden met eenieder en zodoende willen we ook betrokken zijn bij elkaar. 

In Almere doen we dit onder andere door deel te nemen aan de dodenherdenking op 4 mei en organiseren we inzamelactie voor verschillende goede doelen. Dit jaar hebben we een doppeninzamelactie gehouden voor de financiering van een blindegeleidehond. Zo zoeken wij telkens weer de verbinding in onze omgeving.

Verder staan we open voor ontmoetingen/samenwerkingen met andere religieuze of humanistische organisaties.

U bent van harte welkom op de Simon van Collemstraat nummer 3.

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Simon van Collemstraat 3
  1325 NA Almere

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Te doen in de gemeenschap Almere

Meer activiteiten

Voorganger en coördinator beheer

 • Oranje-webadres-cirkel.jpg Arnoud van Schaik voorganger

  De (tijdelijk) voorganger van de gemeenschap Almere is Arnoud van Schaik. Zijn motto is dat we door iets voor elkaar te betekenen ook zelf rijker worden. Hij werkt graag mee aan een warme gemeenschap, een plaats waar je je elkaar kunt treffen, en waar je nieuwe inspiratie maar ook troost kunt vinden. En dat we dat ook weer aan een ander kunnen geven.

  Hij zet in op verbondenheid. Het is zijn vaste geloof dat we samen op deze wereld zijn om een waardevol mens te zijn in verbondenheid met de ander, en daarmee bij te dragen aan een menswaardige wereld.

  almere@apgen.nl
 • 3e5b81e3-6003-4833-ba2b-2960f6621486 Nico Wortel coördinator beheer

  Graag zorg ik, samen met een groot team van vrijwilligers, dat er elke week mooie, inspirerende en bemoedigende samenkomsten kunnen plaatsvinden. Dit doen we o.a. door ervoor te zorgen dat het gebouw schoon blijft, de tuin netjes onderhouden wordt, er verse koffie is, er mensen zijn die u hartelijk ontvangen en indien nodig ehbo verzorgen.

  Maar we doen veel meer! Benader mij gerust met uw vragen omtrent facilitaire, administratieve, financiele of gebouwtechnische zaken.

  Heeft u interesse in de huur van een van onze zalen of het hele gebouw? Ook dan kunt u bij mij terecht.

  nwortel@apgenalmere.nl