Gemeenschap Almere

Onze gemeenschap

Welkom op de pagina van het Apostolisch Genootschap in Almere. In ons gebouw aan de Simon van Collemstraat organiseren we inspirerende ontmoetingen.

Samenkomsten en verbinding

Een ieder is welkom om onze samenkomsten bij te wonen. Geregeld organiseren we ook extra activiteiten zoals koffiedrinken, wandelingen, muzieksamenkomsten en leeftijdsgerichte samenkomsten zoals bijvoorbeeld een jongerensamenkomst.

Ons apostolisch-zijn beperken we niet tot ons geloofsverhaal maar willen we juist op onze eigen plek praktisch uitdragen. Als apostolischen voelen we ons verbonden met eenieder en zodoende willen we ook betrokken zijn bij elkaar. 

In Almere doen we dit onder andere door deel te nemen aan de dodenherdenking op 4 mei en organiseren we inzamelactie voor verschillende goede doelen. Dit jaar hebben we een doppeninzamelactie gehouden voor de financiering van een blindegeleidehond. Zo zoeken wij telkens weer de verbinding in onze omgeving.

Verder staan we open voor ontmoetingen/samenwerkingen met andere religieuze of humanistische organisaties.

U bent van harte welkom op de Simon van Collemstraat nummer 3.

 • Eredienst

  Momenteel de 1e en 3e zondag van de maand in onze plaats van samenkomst.
  De 2e zondag is landelijk digitale dienst en de 4e, 5e zondag op wisselende manieren.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Simon van Collemstraat 3
  1325 NA Almere

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • Arnoud van Schaik voorganger

  “Mijn motto is dat we door iets voor elkaar te betekenen ook zelf rijker worden. Ik werk graag mee aan een warme gemeenschap, een plaats waar je elkaar kunt treffen en waar je nieuwe inspiratie maar ook troost kunt vinden. En dat we dat ook weer aan een ander kunnen geven.

  Ik zet in op verbondenheid. Het is mijn vaste geloof dat we samen op deze wereld zijn om een waardevol mens te zijn in verbondenheid met de ander en daarmee bij te dragen aan een menswaardige wereld.”

  almere@apgen.nl