Gemeenschap Amsterdam-Slotervaart

Amsterdam-Slotervaart.jpg

Onze gemeenschap

We zijn een enthousiaste, eigentijdse, actieve gemeenschap, waar je welkom bent en je thuis kunt voelen. Een plek waar je mag zijn wie je bent en waar we oprechte aandacht hebben voor elkaar.

Je vindt bij ons geen theologische beschouwingen, maar samenkomsten in gewone taal, verzorgd door leken. Op die manier inspireren we elkaar ons ideaal in praktijk te brengen. Dat is: de wereld een beetje liefdevoller te maken. Je bent van harte welkom!

Dit doen wij

Naast de dienst die op zondagmorgen om 9.30 begint, zijn er jeugdsamenkomsten voor kinderen van zes tot eenentwintig jaar. Ook organiseren we regelmatig ‘zingesprekken’ voor iedereen die mensen wil ontmoeten om elkaar te inspireren. Je bent hartelijk welkom en opgeven kan via onderstaande agenda.

Verder zijn er verschillende koren actief en zijn er incidenteel concerten; op kerstavond is er een kerstwijding met muziek, teksten en beelden. Ook is er met kerst een musical door kinderen.

We werken samen met Samen een Amsterdam, met het 4-5 mei comité en met verschillende kerken in Nieuw West. We organiseren met hen activiteiten voor de wijk of de stad, zoals een manifestatie op 17 juni in het Vondelpark.

Ook is ons gebouw te gebruiken voor (religieuze) samenkomsten van andere gezindten. Zie verhuur.

Agenda

Woensdag 17 oktober 20.00 uur
Zingesprek. Het onderwerp is  "kan ik vergeven". Gekwetst of slecht behandeld worden, mensen die ons vertrouwen beschamen – het kan ons allemaal overkomen en dat doet pijn. En dan? Hoe ga je er mee om, zodat je met elkaar weer in gesprek komt? Wat je eraan hebt, wat het voor je is en hoe moeilijk dit kan zijn is onderwerp van dit Zingesprek. Je kunt komen meepraten en je ervaringen delen met anderen, of alleen komen luisteren. Gewoon, omdat het je interesseert. Je bent van harte welkom!
locatie: Hoofdkwartier, Hoofddorpweg 25, 1059CT

Zondag 4 november 9.30 uur
Dienst in Amstelveen (andere locatie): Graaf Aelbrechtlaan 140, Amstelveen

Zondag 11 november 9.30 uur
Dienst "groot Amsterdam" met Amsterdam Slotervaart, Noord en Wategraafsmeer
locatie Watergraafsmeer Archimedesweg 97, 1098JN Amsterdam (andere locatie)

Woensdag 21 november 20.00 uur
Zingesprek. Het onderwerp is "Waar denk jij aan bij eenzaamheid?" Aan ouderen in een verzorgingstehuis? Of misschien aan jongeren? Het blijkt dat jongeren, ook al hebben ze veel sociale contacten, zich vaak eenzaam voelen. Eenzaam voelen we ons allemaal wel eens en daar hoef je niet alleenstaand voor te zijn. Maar hoe erg is dat? Over dat gevoel willen we graag in gesprek gaan.
locatie: Hoofdkwartier, Hoofddorpweg 25, 1059CT

 

 

 
 • Eredienst

  Elke zondag om  9.30. U bent van harte welkom.

   

   

   

 • Adres

  Louis  Bouwmeestestraat 214
  1065 LE Amsterdam

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

Te doen in de gemeenschap Amsterdam-Slotervaart

Meer activiteiten

voorgangers

 • Voorgangers_Slotervaart.jpg Renée Andrée Koornstra en Martin van Dijk

  Het is een uitdaging om in deze roerige tijden met elkaar koers te houden richting een liefdevolle samenleving en je daar actief voor in te zetten. Dat we dit met elkaar trachten te doen, sterkt ons in dit ideaal. Naast ons gezin en een fulltime job besteden wij dan ook graag onze uren hieraan.

  Via de ondestaande links kunt u ons een mail sturen.

  📧 R.A.Koornstra

  📧 M. van Dijk