Gemeenschap Amsterdam-Slotervaart

Amsterdam-Slotervaart.jpg

Onze gemeenschap

We zijn een enthousiaste, eigentijdse, actieve gemeenschap, waar je welkom bent en je thuis kunt voelen. Een plek waar je mag zijn wie je bent en waar we oprechte aandacht hebben voor elkaar.

Je vindt bij ons geen theologische beschouwingen, maar samenkomsten in gewone taal, verzorgd door leken. Op die manier inspireren we elkaar ons ideaal in praktijk te brengen. Dat is: de wereld een beetje liefdevoller te maken. Je bent van harte welkom!

Dit doen wij

Naast de dienst die op zondagmorgen om 9.30 begint, zijn er jeugdsamenkomsten voor kinderen van zes tot eenentwintig jaar. Ook organiseren we regelmatig ‘zingesprekken’ voor iedereen die mensen wil ontmoeten om elkaar te inspireren. Je bent hartelijk welkom en opgeven kan via onderstaande agenda.

Verder zijn er verschillende koren actief en zijn er incidenteel concerten; op kerstavond is er een kerstwijding met muziek, teksten en beelden. Ook is er met kerst een musical door kinderen.

We werken samen met Samen een Amsterdam, met het 4-5 mei comité en met verschillende kerken in Nieuw West. We organiseren met hen activiteiten voor de wijk of de stad, zoals een manifestatie op 17 juni in het Vondelpark.

Ook is ons gebouw te gebruiken voor (religieuze) samenkomsten van andere gezindten. Zie verhuur.

Agenda

zondag 23 december is er geen eredienst

maandag 24 december 19.30 uur Kerstavond (voorprogramma 19.15 uur)
Bij de religieus-humanisten van het Apostolisch Genootschap heeft kerstavond een eigen gezicht. De kerstwijding heet dit jaar ‘De kracht van het verhaal’. Want de boodschap van het kerstverhaal is nog altijd actueel. In een sfeervol uur met vertellers, muziek en zang wordt het oude verhaal in de woorden van nu gegoten. En denk je als toehoorder ook na over de kracht van je eigen verhaal. Iedereen is van harte welkom en wil je er bij zijn dan kan je zo binnenlopen.

zondag 25 december 10.00 uur Kerstdienst 
In woord, muziek beeld en spel geven we (jong en oud) uiting aan het kerstgevoel. U bent van harte welkom

 

 

 

 

 

 
 • Eredienst

  Elke zondag om  9.30. U bent van harte welkom.

   

   

   

 • Adres

  Louis  Bouwmeestestraat 214
  1065 LE Amsterdam

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

Te doen in de gemeenschap Amsterdam-Slotervaart

Meer activiteiten

voorgangers

 • Voorgangers_Slotervaart.jpg Renée Andrée Koornstra en Martin van Dijk

  Het is een uitdaging om in deze roerige tijden met elkaar koers te houden richting een liefdevolle samenleving en je daar actief voor in te zetten. Dat we dit met elkaar trachten te doen, sterkt ons in dit ideaal. Naast ons gezin en een fulltime job besteden wij dan ook graag onze uren hieraan.

  Via de ondestaande links kunt u ons een mail sturen.

  📧 R.A.Koornstra

  📧 M. van Dijk