Gemeenschap Amsterdam-Slotervaart

Amsterdam-Slotervaart.jpg

Onze gemeenschap

We zijn een enthousiaste, eigentijdse, actieve gemeenschap, waar je welkom bent en je thuis kunt voelen. Een plek waar je mag zijn wie je bent en waar we oprechte aandacht hebben voor elkaar.

Je vindt bij ons geen theologische beschouwingen, maar samenkomsten in gewone taal, verzorgd door leken. Op die manier inspireren we elkaar ons ideaal in praktijk te brengen. Dat is: de wereld een beetje liefdevoller te maken. Je bent van harte welkom!

Dit doen wij

Naast de dienst die op zondagmorgen om 9.30 begint, zijn er jeugdsamenkomsten voor kinderen van zes tot eenentwintig jaar. Ook organiseren we regelmatig ‘zingesprekken’ voor iedereen die mensen wil ontmoeten om elkaar te inspireren. Je bent hartelijk welkom. Data zijn te vinden op de facebook pagina van het apostolisch genootschap onder het kopje "events".

Verder zijn er verschillende koren actief en zijn er incidenteel concerten; op kerstavond is er een kerstwijding met muziek, teksten en beelden. Ook is er met kerst een musical door kinderen.

We werken samen met Samen een Amsterdam, met het 4-5 mei comité en met verschillende kerken in Nieuw West. 

Ook is ons gebouw te gebruiken voor (religieuze) samenkomsten van andere gezindten. Zie verhuur.

Agenda

7 april 9.30uur eredienst
plaats: Graaf Aelbrechtlaan 138 te Amstelveen (LET OP: locatie Slotervaart is dan gesloten)

17 april 20.00 uur zingesprek
Het thema is: teleurgesteld in de ander, en dan? Wat doe je al een ander je iets aandoet, kwetst of onder druk zet? Jij kunt niets doen aan wat de ander doet, maar je eigen reactie heb je wel in de hand. Hoe ga jij hiermee om? Hierover willen we graag in gesprek gaan met elkaar.
plaats: HoofdKwartier, Hoofddorpweg 25, 1059 CT Amsterdam.

18 april: Witte donderdagviering 18.30-19.45 uur
We vieren deze avond vriendschap en verbondenheid met een eenvoudige maaltijd. Na de maaltijd is er een moment van bezinning. We gedenkenen met muziek en zang het leven van Jezus als voorbeeld voor ons eigen leven. Iedereen is van harte welkom.
n
b: Er zijn geen kosten aan de maaltijd verbonden. Wel graag aanmelden voor de maaltijd via tim1963@planet.nl

15 mei 20.00 uur zingesprek
Het thema is: Hoe laat ik los? Als iets je zo bezighoudt dat het maar blijft malen door je hoofd, kan het grote invloed hebben op je leven. Je zou willen dat je het kunt loslaten, maar dat is niet altijd even makkelijk. Hierover willen we met elkaar in gesprek gaan. Iedereen is welkom, alleen komen luisteren mag ook!
plaats: HoofdKwartier, Hoofddorpweg 25, 1059 CT Amsterdam.

 

 

 

 
 • Eredienst

  Elke zondag om  9.30. U bent van harte welkom.

   

   

   

 • Adres

  Louis  Bouwmeestestraat 214
  1065 LE Amsterdam

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

voorgangers

 • Voorgangers_Slotervaart.jpg Martin van Dijk en Renée Andrée Koornstra

  Het is een uitdaging om in deze roerige tijden met elkaar koers te houden richting een liefdevolle samenleving en je daar actief voor in te zetten. Dat we dit met elkaar trachten te doen, sterkt ons in dit ideaal. Naast onze gezinnen en fulltime jobs besteden wij dan ook graag onze uren hieraan.

  Via de ondestaande links kunt u ons een mail sturen.

  ­čôž R.A.Koornstra

  ­čôž M. van Dijk