Limburg

Welkom bij de gemeenschap Limburg

De samenkomsten zijn beurtelings op de locaties Brunssum en Sittard.
Meer informatie over de locaties »

Onze gemeenschap

Het Apostolisch Genootschap in Limburg wordt gevormd door mensen, die het belangrijk vinden regelmatig samen stil te staan bij zingeving en inspiratie op te doen. Er is aandacht voor religieus gevoel, mogelijkheid tot verdieping en het bespreken van een praktische invulling van levensvragen. Hiervoor zijn er beurtelings samenkomsten op een van de drie locaties in Brunssum of Sittard.

De gemeenschap is voor ons een dierbare plek, een werkplaats van hoop waar je vertrouwen wordt gevoed. We vieren er samen het leven en zijn elkaar nabij in de omstandigheden die het leven met zich mee kan brengen, in vreugde en verdriet. Wij willen een open gemeenschap zijn, waar iedereen zich veilig en gewenst voelt.

Onze locaties

Brunssum.jpg

Locatie Brunssum

Wenckebachstraat 32
6446 XK Brunssum

Route naar dit adres »

 

Heerlen.jpg

Locatie Heerlen

Meezenbroekerweg 11 A
6415 SC Heerlen

Route naar dit adres »

 

Sittard.jpg

Locatie Sittard

Kromstraat 8
6133 AB Sittard

Route naar dit adres »

 

Dit doen wij

 • De gemeenschap Limburg wil middenin de samenleving staan en is volop aan de slag met het maken van verbinding. Dit doen we zowel regionaal in eigen omgeving als in de wereld.
 • Ieder mens worstelt weleens met levensvragen, gelukkig niet allemaal tegelijkertijd. Daarom kunnen we in alle openheid elkaars talenten opzoeken, opdat ieder de zoektocht in zichzelf kan aangaan of vervolgen, misschien wel tot een nieuw begin kan komen om weer van betekenis te kunnen zijn voor het geheel... In die verscheidenheid ligt voor ieder steeds weer de mogelijkheid tot een stap voorwaarts. Ons motto is: in liefde werken aan een waardige wereld, voor mens, dier en natuur.
 • Elke zondag om 9.30 uur is er afwisselend in Brunssum, Heerlen of Sittard een eredienst met koor- en samenzang; de inloop is vanaf 9.10 uur. Deze erediensten zijn voor iedereen toegankelijk. Loop gerust binnen!
 • Elke vierde zondag van de maand is er tevens een gesprek op zondag, ook afwisselend in Brunssum, Heerlen of Sittard.
 • Wij organiseren regelmatig op diverse plaatsen in de regio thema- en sfeergesprekken, waar iedereen die daar behoefte aan heeft welkom is.
 • De repetities van het gemengd zangkoor en mannenkoor zijn op de maandagavond In Brunssum.
 • Op de vrijdagavond zijn er samenkomsten voor kinderen en jongeren.

Verdere activiteiten

 • We zijn actief lid van het Interreligieus Platform Sittard-Geleen-Born, waarbij moslims, de Rooms-Katholieke kerk, de Protestantse kerk, de Joodse gemeenschap , het Leger des Heils, het Humanistisch Verbond, de Nieuw-Apostolische kerk en wij apostolischen samen optrekken en we elkaar in de loop der jaren goed hebben leren kennen.
 • We doen ieder jaar mee aan Koningsdag en de plaatselijke dodenherdenking op 4 mei, mede door namens onze gemeenschap een krans te leggen.
 • Ook hebben wij goede samenwerkingscontacten met Heerlen Mondiaal, stichting Tijdig en het Provinciaal Platform voor Diversiteit, maar ook met de gemeenten Heerlen en Sittard-Geleen.
 • We organiseren onder meer thema-avonden over belangrijke zaken die mensen raken zoals armoede, eenzaamheid en inclusie en de jaarlijkse Dag van de dialoog.
 • We doen mee aan actie Schoenendoos (Stichting Edukans).
 • Er is maandelijks een oproep van Amnesty International om iemand in benarde omstandigheden te steunen met een brief.
 • We hebben afspraken met Bie Zefke om dak- en thuislozen een bed en brood te bieden als zij daarom vragen.
 • Kijk ook eens op de gezamenlijke Facebookpagina van Apostolisch Genootschap Limburg.

Bijzondere ontmoetingen

Sfeergesprekken

De naam zegt het al: in een veilige en inspirerende groep met elkaar praten. Waarover? Over dingen die belangrijk zijn in je leven. Relaties, verwondering, liefde, kwetsbaarheid, vriendschap, vrijheid en verdriet zijn enkele thema’s die we besproken hebben en die ook weer in andere onderwerpen terugkomen. Deelnemers zeggen: ‘Wat mooi dat er een groep is waar naar je geluisterd wordt en waar je jezelf kunt zijn.’
De sfeergesprekken vinden elke maand plaats in Multifunctioneel Centrum ’t Paradies in Roermond.

Gesprek op zondag

Op zoek naar een goed gesprek op zondag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Laat je inspireren door een aansprekend thema en ga met ons mee in een verdiepend gesprek. Deze gesprekken zijn op de vierde zondag van de maand in Brunssum, Heerlen of Sittard, om 09.30 uur.

4-Days

Op zoek naar zingeving? Dan is 4-Days iets voor jou. Dit vindt vijf keer per jaar plaats. Laat je inspireren door een aansprekend thema met een verhaal dat staat als een huis en dat wordt ondersteund en versterkt met (live) muziek. We hebben inspirerende sprekers weten te vinden. Met de woorden droom, durf, doe en deel, dagen we je uit om aan je nieuwsgierigheid toe te geven. En omdat meer mensen net zo denken als jij, ben je er niet alleen. Je loopt dus de kans een goed gesprek te kunnen voeren of een nieuwe vriendschap te sluiten. Je kunt er ook gewoon tot rust komen; het is zo vrijblijvend als je zelf wilt. We hopen je op een van de bijeenkomsten te mogen ontmoeten.

Lezingen in Roermond

Ook op maandagavonden in Roermond kun je naar boeiende lezingen gaan luisteren. We organiseren ze vijf keer per jaar en er komen sprekers uit het hele land om jou te inspireren. MFC ’t Paradies, Munsterstraat 61.

Droomdekentjes

Hou je van handwerken? Kom dan op dinsdagochtend naar de creatieve kring in Sittard. We werken in een fijne groep samen. En we genieten van de mooie dingen die we voor andere mensen maken. Aanvang 09.30 uur.

Voorganger

 • Robert van der Woude Voorganger gemeenschap Limburg

  Ik wil mij inzetten om tot verbinding te komen met mijn medemens, binnen en buiten de gemeenschap. In de ontmoetingen vind ik het belangrijk om het te hebben over de zingeving van mijn leven en dat van de ander. Ik wil bewust in het leven staan. Van daaruit wil ik geïnspireerd worden, maar vooral ook anderen inspireren om samen op een zinvolle wijze het verschil te maken!

  rvdwoude@apgen.nl