Vanwege een technische storing is het historisch archief momenteel niet te benaderen. Voor specifieke vragen kunt u zicht richten tot Remi Lucassen, archief@apgen.nl

Alkmaar

Onze gemeenschap

Alkmaar is een levendige gemeenschap van geïnspireerde mensen die het belangrijk vinden regelmatig samen stil te staan bij zingeving en wat er belangrijk is in hun leven. Er is aandacht voor religieus gevoel, mogelijkheid tot het verdiepen en het bespreken van een praktische invulling van levensvragen. Er zijn ook activiteiten in een sociale setting, zoals gesprekken tussen leeftijdsgenoten en over thema’s waarin mensen elkaar kunnen leren kennen. Het is wat dat betreft ook een vrij hechte gemeenschap, waar men met elkaar meeleeft in goede en mindere tijden. Er is veel belangstelling voor muziek. Er is ruimte voor initiatieven en zelfontplooiing. Tenslotte staat men open voor samenwerking met andere levensbeschouwingen en organisaties.

Alkmaar is een gemeenschap die zichtbaar in beweging wil zijn. Dat betekent dat we steeds op zoek zijn naar interne of externe activiteiten die het leven mooier  en zinvoller kunnen maken. Zo zijn wij lid van de Alkmaarse Raad van kerken, doen mee aan de week van de dialoog en de kerkennacht. Met enige regelmaat zijn er lezingen over religieuze en niet-religieuze onderwerpen met een praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven. Zo start er binnenkort een reeks lezingen/workshops over waardenvol opvoeden, duurzame relaties, zelfontplooiing en omgaan met verlies. Ook stellen we ons gebouw graag open voor maatschappelijke activiteiten waar wij affiniteit mee hebben.

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Picassolaan 20
  1816 MD Alkmaar

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • Hans Zwart

  Ons motto ‘in liefde werken aan een vredelievende en menswaardige wereld’ geeft voor mij helder en concreet aan waar ik me, vanuit mijn gevoel van verbondenheid met de schepping en mijn medemens, in de dagelijkse praktijk voor in wil zetten.

  Stuur mij een e-mail

  hz61@kpnmail.nl
 • Carlo Barendregt

  "Ik geloof erin dat de kracht en macht van de Liefde bijdraagt aan een mooiere wereld voor iedereen! Mijn apostolisch zijn helpt me, enthousiasmeert en bemoedigt me deze beleefbaar te maken op de plaats waar het leven mij brengt."

  Stuur mij een e-mail

  cbarendregt@apgen.nl