Gemeenschap Amsterdam-Noord

Onze gemeenschap

De gemeenschap Amsterdam-Noord bestaat al sinds 1921, nadat de gemeente Amsterdam vanaf 1913 was gaan bouwen ten noorden van Het IJ. De plaats van samenkomst is op 22 december 1934 in gebruik genomen. In 2005 heeft er een renovatie plaastgevonden, waarbij het oorspronkelijke karakter van openheid en licht bewaard is gebleven.

De gemeenschap bestaat uit ongeveer 100 personen en wordt gekenmerkt door een grote verbondenheid. Niet alleen in het eigen gebouw, waar we met elkaar meeleven, elkaar inspireren en nabij-zijn, maar ook in de contacten met de samenleving, waar wij ons sterk deel van voelen. Het vrijzinnige karakter van deze gemeenschap komt tot uitdrukking in de wijze waarop erediensten en andere samenkomsten worden ingevuld. Hierbij denken we ook aan jeugd. Er is iedere week een samenkomst waar veel energie in wordt gestopt. Zang en muziek staan hoog in het vaandel.

Dit doen wij

We doen mee met Edukans, de Voedselbank en we faciliteren de "Eigen Kracht Centrale" en zijn lid van de Raad van Kerken in Amsterdam-Noord. 

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Clematisstraat 25
  1032 GB Amsterdam-Noord

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger