Gemeenschap Den Helder

Inspiratie en liefde in onze gemeenschap

Het Apostolisch Genootschap in Den Helder kenmerkt zich als een warme, betrokken en gastvrije gemeenschap. Vanuit ons religieus bewustzijn voelen wij ons medeverantwoordelijk voor elkaar en voor onze omgeving. Onze wekelijkse erediensten vormen de bron van inspiratie om in liefde te blijven werken aan een menswaardige wereld. Wij richten ons op een open dialoog met mensen uit onze omgeving ongeacht levensbeschouwing of cultuur. Ons gebouw stellen wij graag open voor activiteiten waar de samenleving een beetje mooier van wordt.

Dit doen wij

Naast de wekelijkse erediensten zijn er wekelijkse bijeenkomsten voor de jeugd en het zangkoor. Schoonmaak, catering en tuinonderhoud wordt door eigen vrijwilligers gedaan.

Al enkele jaren leveren wij een actieve bijdrage aan de 4-mei herdenking. Ook nemen wij deel aan de interreligieuze kerkdienst tijdens de Helderse Visserijdagen en aan interkerkelijke gespreksgroepen. Regelmatig worden er muziekevenementen georganiseerd in ons gebouw.

Jaarlijks is ons gebouw te bezichtigen op de Nationale Monumentendag. Wij voeren acties voor lokale doelen zoals de Voedselbank en wij leveren plaatselijk een bijdrage aan de actie NL Doet. Wij ondersteunen als gemeenschap het internationale werk van de Stichting Wereld Wijd voor Kinderen.

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Sumatrastraat 16
  1782 CM Den Helder

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • Mirjam Fasse-van der Wal Voorganger

  Ik mag samen met Marianne voorganger zijn van de gemeenschap Den Helder. Voor ons beiden voelt het als heel bijzonder om vanuit deze verantwoordelijkheid de broeders, zusters en jonge mensen nabij te kunnen zijn op kruispunten in hun leven.

  mirjamfasse@gmail.com
 • Marianne Baas Voorganger

  Het genootschap appelleert aan mijn religieus gevoel; verwondering en ontzag zijn kernbegrippen. God (h-)erkennen als werkzaam in mezelf en in anderen en de wereld een beetje mooier maken.Wat een mooie uitdaging ! Daar zet ik mij graag voor in.

  mbaas@apgen.nl