Gemeenschap Purmerend

Purmerend.jpg

Horen, zien, geloven.. en doen

'In ons hectisch dagelijks leven, waar eenieder heel veel moet, vergeet je soms wel eens te kijken, naar wat er werkelijk toe doet.'

In een tijd waarin we veel van ons zelf vragen, maar waarin er ook vanuit de maatschappij veel op je af komt is het goed om af en toe een moment te nemen om tot rust te komen. Een momentje om met jezelf het gesprek aan te gaan. Doe ik nog de goede dingen en doe ik de dingen nog goed? In onze plaats van samenkomst in Purmerend is er elke zondag de gelegenheid om dit gesprek met jezelf aan te gaan en je gesterkt te voelen door anderen die dit ook willen. Dus ook voor jou. Als je wilt kom dan gewoon een keer langs. Er is een open sfeer waar een ieder welkom is. We vieren dan met elkaar een dienst met gesproken woord en muziek/zang en soms ook videobeelden. Tijdens deze dienst wordt er gewerkt vanuit een weekbrief. Hij wordt geschreven door het hoofd van het bestuur van het Apostolisch Genootschap, de apostel. Steeds weer terugkerende basale onderwerpen die in deze brieven behandeld worden zijn o.a. liefde, barmhartigheid, vergevingsgezindheid.

Wat is dit en hoe zou je hier inhoud aan kunnen geven?

Degene die de dienst verzorgt (de voorganger) werkt vanuit zijn/haar eigen gevoel bij deze brief. Even zitten en luisteren naar woorden en/of muziek die je zouden kunnen inspireren. Je aan het denken zetten. Je in beweging kunnen brengen. Horen, zien, geloven... en doen. En dat op een plek waar de ruimte is om jezelf te kunnen zijn en waar de ander dus ook zich zelf kan zijn. Uiteraard wel rekening houdend met gevoelens van een ander, geleid door hetzelfde ideaal. In liefde werken aan een menswaardige wereld.

Dit doen wij

We organiseren diensten op zondagochtend en avonden om een ieder te inspireren. Levensvragen komen voorbij. Samen zoeken we naar een ieders eigen antwoord. Iedereen is gelijk en van harte welkom. Wij stellen ons gebouw graag open voor maatschappelijke activiteiten. Loop op zondagmorgen gerust binnen.  

'Doe ik nog de goede dingen en doe ik de dingen nog goed'

'Een plek waar de ruimte is om jezelf te kunnen zijn en waar de ander dus ook zich zelf kan zijn'

Waar: Zonnelaan 2 in Purmerend
Hoe laat: Elke zondag ochtend om 09:30 uur
Voor wie: Een ieder die hier behoefte aan heeft
Er is ook opvang voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Zonnelaan 2
  1443 AE Purmerend

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Te doen in de gemeenschap Purmerend

Meer activiteiten

Voorganger

 • Steven.jpg Steven Geldof Voorganger

  De diensten op zondag zijn laagdrempelig en toegankelijker (ook qua taal en vormgeving) voor iedereen, dus je bent van harte welkom om ook en keer aan te schuiven!

  stevengeldof@gmail.com
 • Nita.jpg Nita Vleeming-van Milaan Voorganger

  Sinds januari 2015 samen met Steven Geldof voorganger van deze gemeenschap Purmerend. Een mooie plaats waar we met de mensen uit deze gemeenschap samen optrekken om 'de wereld een beetje mooier te maken' door van harte liefdevol te leven en te kijken naar mogelijkheden overal waar we zijn. ...en zoals één van mijn favoriete quotes zegt: 'Wanneer je de dingen vanuit je hart onderneemt, voel je een rivier van vreugde door je stromen' ... Zo word ik er zelf ook een blijer mens van.

  nitavleeming@gmail.com