Gemeenschap Assen

Bruggenbouwers in Assen

Het Apostolisch Genootschap in Assen is een gemeenschap van mensen - jong en oud - die het leven willen vieren vanuit ons geloof dat we het leven als een geschenk hebben ontvangen. Wij willen een herberg zijn voor iedereen die op z'n levensreis behoefte heeft om even op adem te komen. Dat kan in onze eredienst waarin we nadenken over levensvragen en elkaar inspireren hoe we weer verder willen trekken. Er zijn ook vele andere bijeenkomsten waarin we de levensbeschouwelijke dialoog zoeken, zowel binnen als buiten ons genootschap. Wij willen bruggenbouwers zijn en stellen ons gebouw dan ook graag open om mensen en culturen bij elkaar te brengen.

Dit doen wij

Het Apostolisch Genootschap Assen staat middenin de samenleving. We zijn lid van het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen en zijn actief betrokken bij bv. de jaarlijkse Vredesweek, de 4 mei-herdenkingsbijeenkomst en de Week van de Dialoog. Waar nodig leveren we onze bijdrage aan goede doelenacties.

In onze gemeenschap is er speciale aandacht voor jonge mensen die allerlei activiteiten ontplooien binnen diverse jeugdkringen, passend bij hun leeftijd. Muziek- en zang is belangrijk en er zijn dan ook veel koren zoals een gemengd zangkoor, mannenkoor, jeugdkoor en projectkoor.

Onze erediensten en kindererediensten staan voor iedereen open. Wij verwelkomen je graag een keer in ons gebouw aan de Selma Lagerlöflaan in Assen.

 • Eredienst

  De invulling van de eredienst - op zondagochtend wisselt.

  De 1e en 3e zondag zijn reguliere erediensten, aanvang 10.00 uur. Het is ook mogelijk om deze online te volgen.

  De 2e zondag van de maand is er een landelijke online-dienst.

  De 4e en/of 5e zondag wordt plaatselijk ingevuld en varieert in vorm.

  Meer info kunt u krijgen via assen@apgen.nl

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Selma Lagerlöflaan 5
  9406 KB Assen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger