Gemeenschap Heerenveen

Onze gemeenschap

De gemeenschap Heerenveen wordt gevormd door ongeveer 115 leden, waarvan 13 kinderen en jongeren en kenmerkt zich als een warme, betrokken en gastvrije gemeenschap. Wij komen samen om elkaar te inspireren onze eigen antwoorden te vinden op levensvragen en onze bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Het leven gebeurt, het gaat erom jouw unieke weg daarin te bewandelen. Wij willen elkaar nabij zijn op kruispunten in het leven. Samen dragen, even meelopen als dat nodig is, elkaar bemoedigen en vooral het leven vieren. Jij mag er zijn, met al je talenten, twijfels en vragen, vanuit het diepe besef dat wij allemaal voortkomen uit dezelfde bron. Wij staan open voor iedereen die zoekend is naar zingeving en een bijdrage wil leveren aan een mooiere samenleving.

DIT DOEN WIJ

 

Het Apostolisch Genootschap Heerenveen staat midden in de samenleving. We zijn betrokken bij het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslan en zijn waarnemend lid van de Raad van Kerken. Ook leveren we onze bijdrage aan goede doelenacties, zoals de Voedselbank, Stichting Present, WereldWijd voor Kinderen en Clinic Manna Gambia. We zijn als gemeenschap Fairtrade gecertificeerd.

In onze gemeenschap is er speciale aandacht voor jonge mensen die allerlei activiteiten ontplooien binnen diverse jeugdkringen, passend bij hun leeftijd. Deze vinden in vele vormen plaats, zowel online als offline, binnen of in de natuur of een kunstroute door de stad. 

Op de 1e en 3e zondag is er live eredienst, die tevens te bekijken is via een livestream.

Op de 2e zondag is er een landelijke eredienst.

De 4e en 5e zondag in de maand zijn er plaatselijke of regionale ontmoetingen.

 

Wil je graag een keer onze eredienst bezoeken of een link ontvangen van de livestream, dan kan je een mail sturen naar heerenveen@apgen.nl.

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 10:00 uur

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Piet van der Hemstraat 2
  8442 JT Heerenveen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • Lieneke van der Wal Voorganger

  Ik ben mijn hele leven apostolisch en altijd lid geweest van de gemeenschap Heerenveen. De gemeenschap heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben. Sinds november 2017 ben ik voorganger, maar door persoonlijke omstandigheden pas vanaf april 2018 in actieve dienst. De gemeenschap is voor mij een herberg, waar ik mag schuilen, we steunen elkaar, delen lief en leed en daarom is dit een dierbare plek voor mij. Ik ben blij met zulke lieve mensen om mij heen en geloof ook dat onze kracht weerspiegelt in de wereld om ons heen en de mensen met wie wij verkeren.

  lvdwal@apgen.nl