Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn er tot 1 juli geen erediensten en andere bijeenkomsten. Voor meer informatie zie apgen.nl/coronavirus.

Gemeenschap Heerenveen

Onze gemeenschap

De gemeenschap Heerenveen wordt gevormd door ongeveer 145 leden, waarvan 45 kinderen en jongeren en kenmerkt zich als een warme, betrokken en gastvrije gemeenschap. Wij komen samen om elkaar te inspireren onze eigen antwoorden te vinden op levensvragen en onze bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Het leven gebeurt, het gaat erom jouw unieke weg daarin te bewandelen. Wij willen elkaar nabij zijn op kruispunten in het leven. Samen dragen, even meelopen als dat nodig is, elkaar bemoedigen en vooral het leven vieren. Jij mag er zijn, met al je talenten, twijfels en vragen, vanuit het diepe besef dat wij allemaal voortkomen uit dezelfde bron. Wij staan open voor iedereen die zoekend is naar zingeving en een bijdrage wil leveren aan een mooiere samenleving.

Nieuwsgierig? Wil jij eens ervaren hoe wij elkaar inspireren, loop op een zondagmorgen gerust eens binnen. Wij willen jou graag ontmoeten op zondagmorgen of op één van de andere door ons georganiseerde activiteiten. Op zondag begint de inloop om ca. 9:15 uur. De eredienst vangt aan om 9:30 uur.

 

Dit doen wij

In onze gemeenschap is er speciale aandacht voor jonge mensen die allerlei activiteiten ontplooien binnen diverse jeugdkringen, passend bij hun leeftijd. Voor kinderen zijn er periodiek speciaal op hen afgestemde kindererediensten.

Muziek en zang zijn voor ons belangrijk en er zijn dan ook een aantal zangkoren.

Drie (of vier) zondagen in de maand is er een eredienst waarbij we werken uit een weekbrief. Eenmaal per maand is er een eredienst die we samen voorbereiden. Een ieder kan dan meedenken in de voorbereiding hoe aan de eredienst vorm en inhoud te geven.

Vanuit onze doelstelling een bijdrage te willen leveren aan een mooiere samenleving willen wij graag zichtbaar zijn en leren van anderen. Het Apostolisch Genootschap Heerenveen is daarom de drijvende kracht achter de Ambassade van Vrede in deze stad. Deze ambassade wil een hoopvol geluid laten klinken in de samenleving. Een tegengeluid bij al het onrecht en geweld in de wereld.

Daarnaast organiseren we of nemen we deel aan goede doelen acties, organiseren we themaontmoetingen en participeren wij in de Raad van Kerken , het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslan en we maken we deel uit van Samen in Midden .

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Piet van der Hemstraat 2
  8442 JT Heerenveen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • Lieneke van der Wal Voorganger

  Ik ben mijn hele leven apostolisch en altijd lid geweest van de gemeenschap Heerenveen. De gemeenschap heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben. Sinds november 2017 ben ik voorganger samen met Sjoerd IJpma, maar door persoonlijke omstandigheden pas vanaf april 2018 in actieve dienst. De gemeenschap is voor mij een herberg, waar ik mag schuilen, we steunen elkaar, delen lief en leed en daarom is dit een dierbare plek voor mij. Ik ben blij met zulke lieve mensen om mij heen en geloof ook dat onze kracht weerspiegelt in de wereld om ons heen en de mensen met wie wij verkeren.

  lvdwal@apgen.nl
 • Sjoerd IJpma Voorganger

  Binnen het Apostolisch genootschap ontmoet ik mensen die net als ik op zoek zijn naar zingeving. Mensen die antwoorden willen geven op de vragen die het leven hen stelt. Mensen die op de plaats waar het leven hen brengt de wereld een beetje mooier willen maken. Mensen die willen verbinden. Als uitgangspunt. En dat gaat met vallen, opstaan, vallen en weer opstaan. In het Apostolisch Genootschap vormen we een gemeenschap waarin we elkaar hierin inspireren en groter maken. We staan elkaar bij op kruispunten, lopen een stukje mee als het moeilijk is en bemoedigen elkaar. Ik ben dankbaar dat ik hier deel van mag zijn en in de tijd die mij is gegeven, mijn steentje mag bijdragen.

  sijpma@apgen.nl