Gemeenschap Hoogeveen

Zingeving en inspiratie

We zijn een warme, betrokken gemeenschap, een plek voor religieus-humanistische zingeving van ongeveer 270 personen van alle leeftijden. We delen een gemeenschappelijk ideaal: door liefdevol in het leven te staan en aan een menswaardige wereld te werken. Deze begint bij onszelf, jong en oud. We bemoedigen en inspireren elkaar in ontmoetingen en tijdens bezinningsmomenten. We zijn een gemeenschap waar we elkaar inspireren te leven vanuit het geloof dat alle leven dezelfde oorsprong heeft, waardoor we als mensen gelijkwaardig zijn. Dat helpt ons te zoeken naar wat ons verbindt.

VOEL JE WELKOM

Je bent van harte welkom tijdens onze samenkomsten op zondagochtend. Er is dan tijd en ruimte om na te denken over het leven en hoe wij aan een menswaardige wereld kunnen bijdragen. Vanaf 9.50 uur kun je eerst luisteren naar de eigentijdse liederen van een van de koren. Om 10.00 uur begint de samenkomst van ongeveer een uur. De voorganger neemt als uitgangspunt voor de samenkomst een z.g. weekbrief met actuele thema’s, begeleid door zang en muziek. Voor kinderen van 0 tot 6 jaar is er kinderopvang. Ongeveer 6 keer per jaar is er een thematisch gesprek op zondag. Iedere derde zondag van de maand is er een samenkomst voor kinderen 6 t/m 13 jaar.

Naast de wekelijkse ontmoetingen organiseren we ook ontmoetingen voor kinderen van 6 t/m 13 jaar iedere vrijdagavond en een keer per maand voor de jonge mensen van 14 t/m 25 jaar. Tijdens deze ontmoetingen verdiepen kinderen en jongeren zich op verschillende manieren in actuele thema’s. Op maandag- en woensdagavond zijn er repetities van het gemengd koor, mannenkoor en jongerenkoor. Op vrijdagavond repeteert het kinderkoor. Wil je hier eens bij zijn? Schuif gerust aan.

EN DAN NOG DIT

Wij zijn Ambassade van Vrede en organiseren jaarlijks een programma tijdens de Vredesweek in september. Verder ondersteunen wij het diaconaal platform Hoogeveen, een initiatief om mensen te helpen zodat de gemeente Hoogeveen voor iedereen leefbaar is en blijft.

Op landelijk niveau werkt Apostolisch Genootschap samen met de Humanistische alliantie en andere vrijzinnige organisaties.

Voel je welkom ons te bezoeken of een gesprek aan te vragen met onze voorganger (haar mailadres lees je verderop). Ze staat je graag te woord!

Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn er afwisselend live erediensten en online erediensten. Voor reservering klik hier, Wilt u een online eredienst volgen dan kunt u de inloggegevens aanvragen via hoogeveen@apgen.nl

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 10:00 uur

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Van Limburg Stirumstraat 84
  7901 AT Hoogeveen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • Mariëlle Visser-Zuidema Voorganger

  Voor mij is de gemeenschap een plek waar ik kan nadenken over wie ik wil zijn en wat ik belangrijk vind. Dit doe ik graag in open dialoog met anderen. Dat helpt mij om bewuster in het leven te staan. Ik wil een ruimdenkend en liefdevol mens zijn en op zoek gaan naar wat mij met de ander verbindt. Vanuit het besef dat wij allen uit dezelfde oorsprong voortkomen.

  mvisser@apgen.nl