Gemeenschap Hoogeveen

Zingeving en inspiratie

We zijn een warme, betrokken groep mensen die samen een plek vormen voor religieus-humanistische zingeving. Ons gezamenlijk ideaal is: liefdevol in het leven staan en werken aan een menswaardige wereld. Tijdens onze ontmoetingen inspireren we elkaar daarvoor.

Voel je welkom

Heb jij in deze complexe tijd behoefte aan een moment voor jezelf? Om even tot rust te komen, je accu op te laden of je te laten inspireren? Dat komt goed uit, want deze mogelijkheid bieden wij onder andere tijdens een ontmoeting op zondagochtend. Om 10.00 uur begint de samenkomst van ongeveer een uur. De voorganger neemt als uitgangspunt voor de samenkomst een z.g. weekbrief met actuele thema’s begeleid door zang en muziek. Voor kinderen van 0 tot 6 jaar is er elke 1e zondag van de maand kinderopvang.

Agenda

1e zondag: live reguliere dienst
2e zondag: online landelijke dienst via YouTube
3e zondag: live reguliere dienst
4e zondag: diverse soorten samenkomsten
5e zondag: diverse soorten samenkomsten

Naast deze ontmoetingen organiseren we ook:

 • ontmoetingen voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Deze vinden plaats op de vrijdagavond. Een keer per maand is er op de 4e zondag van de maand een samenkomst voor jonge mensen van 14 t/m 18 jaar. Tijdens deze ontmoetingen verdiepen kinderen en jongeren zich op verschillende manieren in actuele thema’s;
 • Daarnaast zijn er verschillende koren, zoals een kinderkoor en een gemengd koor. Deze repeteren op de woensdag- en vrijdagavond.
 • Gespreksontmoetingen; (ontmoetingen, zingeving, religieus)
 • Koffie ochtend ouderen op donderdagmorgen.

Heb jij zin in wat anders?

Sluit dan eens aan bij een inspiratie samenkomst. Hierbij ontmoet je anderen die ook behoefte hebben aan inspiratie, het voeden van een (religieus) gevoel om stil te staan bij het dagelijks leven en hoe we daar zelf en samen invulling aan kunnen geven. Dit kan zijn door een aansprekend verhaal van iemand over zijn of haar ervaringen in het dagelijks leven, een lied, een video die je raakt of door een actuele overdenking met verhelderende vragen.

Dit doen wij als organisatie

 • Wij stellen onze locatie open voor maatschappelijke activiteiten, zoals vergaderingen, benefietvoorstellingen of andere samenkomsten.
 • Wij zijn Ambassade van Vrede en organiseren jaarlijks een programma tijdens de Vredesweek in september.
 • Wij ondersteunen het diaconaal platform Hoogeveen, een initiatief om mensen te helpen zodat de gemeente Hoogeveen voor iedereen leefbaar is en blijft.
 • Op landelijk niveau werkt Apostolisch Genootschap samen met de Humanistische alliantie en andere vrijzinnige organisaties.

Voel je welkom ons te bezoeken of een gesprek aan te vragen met een van onze geestelijk verzorgers: Gerrit Brem of Daniëlle Benjamins-Bijmholt. Zij staan je graag te woord. Onderaan deze pagina vind je hun contactgegevens.

 • Eredienst

  De invulling van de eredienst - op zondagochtend wisselt.

  De 1e en 3e zondag zijn reguliere erediensten, aanvang 10.00 uur. Het is ook mogelijk om deze online te volgen.

  De 2e zondag van de maand is er een landelijke online-dienst.

  De 4e en/of 5e zondag wordt plaatselijk ingevuld en varieert in vorm.

  Meer info kunt u krijgen via hoogeveen@apgen.nl.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Van Limburg Stirumstraat 84
  7901 AT Hoogeveen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Geestelijk verzorgers

 • Gerrit Brem Geestelijk verzorger

  Liefde, respect en gelijkwaardigheid zijn voor mij belangrijke uitgangspunten van waaruit ik wil leven. Het doel van het Apostolisch Genootschap om bewust invulling te geven aan het streven om in liefde te werken aan een menswaardige wereld sluit daarbij goed aan. Tijdens ontmoetingen inspireren en bemoedigen wij elkaar en hebben we verdiepende gesprekken over belangrijke levensvragen. Je bent van harte welkom om kennis te maken of deel te nemen aan onze ontmoetingen.

  gbrem@apgen.nl
 • Daniëlle Benjamins-Bijmholt Geestelijk verzorger

  Uitgedaagd door het leven heb ik vele hindernissen moeten nemen, waarin ik ook vaak gedacht heb: hoe ga ik dit nu weer redden. Mijn geluk is dat ik veel lieve mensen om me heen heb. Hierdoor kom ik overal weer doorheen. Ik besef dat dit een luxe is en dat er ook mensen zijn die dit niet hebben. Graag wil ik er voor jou zijn en ik niet alleen! Dat is waar we in het Apostolisch Genootschap voor staan. Er zijn voor en met elkaar. Mocht je behoefte hebben aan een gesprek of meer willen weten over het Apostolisch Genootschap dan horen we dat graag.

  dcbenjamins@apgen.nl