Gemeenschap Hoogeveen

Hoogeveen.jpg

Ontmoeten en inspireren

In Hoogeveen bieden wij een plaats voor religieus-humanistische zingeving. Wij geloven in de kracht van de ontmoeting en dat al het leven voortkomt uit één oorsprong. Mensen zijn gelijkwaardig en in de kern met elkaar verbonden. Dat geeft mensen de verantwoordelijkheid zorgvuldig om te gaan met elkaar en onze samenleving. Hiervoor worden wij geïnspireerd tijdens de eredienst op zondagochtend en bij tal van andere activiteiten waaronder, jeugd-, zang- en themasamenkomsten.

Ben je geïnteresseerd? Loop op een zondagochtend gerust eens binnen, aanvang 09.30 uur. Je bent van harte welkom! Of mail een van de voorgangers voor vragen of meer informatie.

Dit doen wij

 • Initiëren en organiseren van thema-ontmoetingen Praktische Levenswijsheid: waardevol opvoeden, investeren in je relatie, zelfbewust zijn, leven met verlies, zelfbewust samenleven en verder gaan na scheiding.
 • Initiëren en organiseren van themalezingen over maatschappelijke onderwerpen.
 • Initiëren en organiseren van acties rondom een goed doel: actie schoenendoos, jeugdontmoeting met het AZC Hoogeveen, Willem de Boer Huis (hospice Hoogeveen) en Wereldwijd voor Kinderen (wwvk.nl).
 • Samenloop voor Hoop.
 • Zomerdiensten/ontmoetingen 2019

  De gemeenschappen Hoogeveen, Klazienaveen en Emmen gaan samen op:

  Zondag 28 juli, eredienst in Hoogeveen, aanvang 09.30 uur

  Zondag 4 augustus, eredienst in Klazienaveen, aanvang 09.30 uur en/of film ontmoeting 'Down to earth' in het gebouw van Assen, aanvang 10.00 uur

  Zondag 11 augustus, eredienst  in Emmen, aanvang 09.30 uur

  Zondag 18 augustus, eredienst in Hoogeveen, aanvang 09.30 uur

  Overige zondagen in Hoogeveen, eredienst aanvang om 09.30 uur.

 • Adres

  van Limburg Stirumstraat 84
  7901 AT Hoogeveen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

SAMENLOOP VOOR HOOP

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. 

klik hier voor meer info

 

Als Team Apgen doen we mee tijdens de estafette loop om geld in te zamelen om kankeronderzoek te steunen. We hopen dat u ons team wilt steunen door ons te sponsoren. 

klik hier voor sponsoring

Voorgangers

 • Groen-webadres-cirkel.jpg Johan van der Linden Voorganger

  Een moment in de week stilstaan bij vragen die voor mij belangrijk zijn: ‘Wat wil ik’, ‘Wat kan ik betekenen voor de ander’, ‘Wat kan ik bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken?’ Het helpt mij bewuster te leven.

  jjvanderlinden76@gmail.com
 • Mariëlle-Visser-Zuidema.jpg Mariëlle Visser-Zuidema Voorganger

  Voor mij is de gemeenschap een plek waar ik kan nadenken over wie ik wil zijn en wat ik belangrijk vind. Dit doe ik graag in open dialoog met anderen. Dat helpt mij om bewuster in het leven te staan. Ik wil een ruimdenkend en liefdevol mens zijn en op zoek gaan naar wat mij met de ander verbindt. Vanuit het besef dat wij allen uit dezelfde oorsprong voortkomen.

  mariellevisser@ziggo.nl