Gemeenschap Haarlem

Levendig en actief

Haarlem is een diverse en actieve gemeenschap. Wat de gemeenschap Haarlem typeert is dat het graag innoveert en naar mogelijkheden zoekt om met elkaar een bloeiende gemeenschap te vormen.

De gemeenschap Haarlem bestaat uit ongeveer 230 leden. Met erediensten en aanvullende activiteiten verdiepen we ons in levensvragen en willen wij elkaar nabij zijn in verschillende (soms moeilijke) levensomstandigheden.
Wilt u graag een keer een eredienst of een andere activiteit bijwonen? U bent van harte welkom! We vinden het leuk om u te ontvangen en om eens van gedachten te wisselen. Stuur gerust een mailtje. Of loop een keer naar binnen. 

Dit doen wij

Onze belangrijkste waarden zijn: verwondering, verbinding, verantwoordelijkheid en een menswaardige wereld. Deze begrippen willen we meenemen in dagelijkse activiteiten werk en ontmoetingen met vrienden en kennissen. Eigenlijk op alle plekken in de samenleving. Toegegeven dit lukt niet altijd. Soms heb je gewoon een enorme baaldag en lijkt werkelijk niks te gaan zoals je graag had gezien. Op deze momenten helpt het om terug te grijpen op deze waarden. (morgen is er weer een dag om het nog eens te proberen.)  Geregeld zien we in het dagelijkse leven kleine dingen om over te verwonderen. Zoals een onverwachts goed gesprek, of genieten van een mooie zonsopkomst.
Tijdens een eredienst willen we naar bezinning zoeken en elkaar aansporen om te leven vanuit verwondering, verbinding en verantwoordelijkheid. Met deze visie werken we (met vallen en opstaan) aan een menswaardige wereld.

De wereld van buiten naar binnen trekken en andersom. :-) 

We leggen graag contacten in de wereld om ons heen. Eén keer per maand houden we een inzameling voor de voedselbank Haarlem. We participeren in het plaatselijke 4 mei comité van de naburige wijk Parkwijk. We zoeken verbinding door deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten met andere kerken in Schalkwijk. Een belangrijk doel is dat participaties van de gemeenschap Haarlem in de buurt bijdragen aan een menswaardige wereld.

 

 

 • Eredienst

  Erediensten zijn voor iedereen toegankelijk. Aanvangstijd is 10.00 uur. Goed om te weten is dat erediensten nog niet op alle zondagen in de maand mogelijk. Wilt u/jij aanhaken? Via contact voorganger kunt u de planning opvragen.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Laan van Berlijn 254
  2034 ST Haarlem

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers