Gemeenschap Zoetermeer

Het leven vieren, moed verzamelen in lastige situaties en troosten bij verdriet

In Zoetermeer hebben we erediensten waarin we het leven vieren, moed verzamelen in lastige situaties en troosten bij verdriet. Voor het beleven hiervan is gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid nodig. Vanuit een onbenoembare bron ervaren we dan de waarden hoop, geloof en liefde.

Dit doen wij

Wij zijn actief lid van het Beraad van Kerken in Zoetermeer en participeren in een aantal interkerkelijke activiteiten, o.a. het 'Feest van de Geest' met Pinksteren en een korenfestival, een interreligieuze dialoog en de geestelijke verzorging in verzorgingshuizen. Meer specifiek onderzoeken we de samenwerking met andere vrijzinnige religieuze groeperingen in Zoetermeer. We doen als gemeenschap mee met maatschappelijke  acties, zoals Nederland Doet, de 4 mei herdenking, de Alpe d'Huzes wandelingen en de voedselbank. We onderzoeken of we meer kunnen betekenen in onze vergrijzende wijk, o.a. door ons gebouw actief open te stellen voor ontmoetingsactiviteiten zoals creatieve workshops en verdiepende samenkomsten. Zo hielden we in 2014 een kerstspelwandeling door de wijk.

 • Eredienst

  Elke zondag vanaf 10:00 uur.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Stadhoudersring 782
  2713 GZ Zoetermeer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Contactpersonen

 • Zoetermeer

  De gemeenschap Zoetermeer heeft zes voorgangers. Samen zijn zij voor de gemeenteleden nabij op de kruispunten van het leven: in voor- en tegenspoed. Waar zij individuele initiatieven stimuleren en de ruimte geven, zijn zij samen eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen deze gemeenschap van zo’n kleine 300 lidmaten, jong en oud. Omdat zij dit gezamenlijk invullen, zijn zij ook met één e-mailadres bereikbaar: vg-zoetermeer@apgen.nl.

 • K. van Deutekom Coördinator Beheer

  Om mogelijk te maken dat er elke week inspirerende en bemoedigende samenkomsten kunnen plaatsvinden in Zoetermeer zorgen wij, een groot team van vrijwilligers, ervoor dat het gebouw schoon blijft, de tuin netjes onderhouden wordt, er vaak verse koffie en thee klaarstaat en er mensen zijn die u hartelijk ontvangen.

  Maar we doen veel meer! Heeft u vragen met betrekking tot facilitaire, administratieve, financiële of gebouw technische zaken, benader mij dan.

  Heeft u interesse in de huur van een van onze zalen of het hele gebouw? Ook dan kunt u bij mij terecht. Verhuur van zalen is mogelijk, indien dit niet strijdig is met de doelstelling van het Apostolisch Genootschap.

  Voor informatie en tarieven kunt u per mail contact opnemen.

  kvdeutekom@apgen.nl