Gemeenschap Almere

Onze gemeenschap

Welkom op de pagina van het Apostolisch Genootschap in Almere. In ons gebouw aan de Simon van Collemstraat organiseren we inspirerende ontmoetingen.

Jubileum lezingen over vrijheid en toekomst

Op 23 april bestond de gemeenschap Almere twintig jaar.
Vanuit het jubileumthema 'Verbondenheid over de generaties' worden dit jaar twee lezingen georganiseerd.
De verdere viering van het jubileum is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar 2021. 

Lezing over vrijheid door Rob Groen op zondag 30 augustus

De lezing van Rob Groen op 30 augustus, is in verband met het Coronavirus voorlopig uitgesteld. Een vervolg datum wordt in het 1e kwartaal van 2021 verwacht. Blijf de mededeling hierover volgen op de website van het apgen.nl en/of van Almere.

Lezing 'Stoel van de toekomst'door Jan Terlouw op zondag 11 oktober

Deze lezing wordt gegeven door oud-politicus Jan Terlouw, een lezing over ‘de stoel van de toekomst’. Een lege stoel, die ons eraan herinnert dat we duurzaamheid moeten meewegen in elke beslissing die we nu nemen.

* Inschrijven kan hieronder bij 'te doen in Almere'

Samenkomsten en verbinding

Een ieder is welkom om onze samenkomsten bij te wonen (momenteel alleen online). Geregeld organiseren we ook extra activiteiten zoals koffiedrinken, wandelingen, muzieksamenkomsten en leeftijdsgerichte samenkomsten zoals bijvoorbeeld een jongerensamenkomst.

Ons apostolisch-zijn beperken we niet tot ons geloofsverhaal maar willen we juist op onze eigen plek praktisch uitdragen. Als apostolischen voelen we ons verbonden met eenieder en zodoende willen we ook betrokken zijn bij elkaar. 

In Almere doen we dit onder andere door deel te nemen aan de dodenherdenking op 4 mei en organiseren we inzamelactie voor verschillende goede doelen. Dit jaar hebben we een doppeninzamelactie gehouden voor de financiering van een blindegeleidehond. Zo zoeken wij telkens weer de verbinding in onze omgeving.

Verder staan we open voor ontmoetingen/samenwerkingen met andere religieuze of humanistische organisaties.

U bent van harte welkom op de Simon van Collemstraat nummer 3.

 • Eredienst

  Standaard elke zondag om 9:30.
  Vanwege de coronamaatregelen is er tot en met in elk geval zondag 28 juni geen samenkomst.

 • Adres

  Simon van Collemstraat 3
  1325 NA Almere

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger en coördinator beheer

 • Arnoud van Schaik voorganger

  De voorganger van de gemeenschap Almere is Arnoud van Schaik.

  “Mijn motto is dat we door iets voor elkaar te betekenen ook zelf rijker worden. Ik werk graag mee aan een warme gemeenschap, een plaats waar je elkaar kunt treffen en waar je nieuwe inspiratie maar ook troost kunt vinden. En dat we dat ook weer aan een ander kunnen geven.

  Ik zet in op verbondenheid. Het is mijn vaste geloof dat we samen op deze wereld zijn om een waardevol mens te zijn in verbondenheid met de ander en daarmee bij te dragen aan een menswaardige wereld.”

  almere@apgen.nl
 • Nico Wortel coördinator beheer

  Graag zorg ik, samen met een groot team van vrijwilligers, dat er elke week mooie, inspirerende en bemoedigende samenkomsten kunnen plaatsvinden. Dit doen we o.a. door ervoor te zorgen dat het gebouw schoon blijft, de tuin netjes onderhouden wordt, er verse koffie is, er mensen zijn die u hartelijk ontvangen en indien nodig ehbo verzorgen.

  Maar we doen veel meer! Benader mij gerust met uw vragen omtrent facilitaire, administratieve, financiele of gebouwtechnische zaken.

  Heeft u interesse in de huur van een van onze zalen of het hele gebouw? Neem contact op via onderstaand mailadres.

  nwortel@apgen.nl