Den Haag

In Den Haag hebben wij een thuis in een prachtig modern gebouw aan de Loevesteinlaan 170. Een veilige plek waar we mogen zijn wie we daadwerkelijk zijn en elkaar niet beoordelen op kennis, kunde of uiterlijk. We vormen met onze 270 leden (38% < 40 jaar), een krachtige gemeenschap. Krachtig vanwege de diversiteit in generaties, (levens)ervaring, vele muzikale talenten, ruimte die we elkaar geven en ontvankelijkheid voor vernieuwing.

Onze ontmoetingen bieden steun, vreugde, inspiratie en verdieping. De gemeenschap helpt ons (al) het leven - ondanks tegenslagen - als een geschenk te blijven ervaren. We voelen ons daarom verantwoordelijk op liefdevolle wijze bij te dragen aan de samenleving en staan open voor initiatieven die de wereld mooier maken en mensen in hun kracht zetten.

In levendige jeugdgroepen ontmoeten leeftijdsgenoten elkaar om het leven te leren. We hebben daarbij geen beeld voor ogen hoe iemand moet worden, maar moedigen elkaar aan te worden wie je bent of wilt zijn. In de gemeenschap kijken we bij elkaar af hoe je dat kan doen. We hebben en versterken daarbij verbinding met de wereld om ons heen

Voorganger

Melanie Keesmaat

Vanuit mijn rol als voorganger wil ik de ander vertrouwen geven om in jezelf te geloven. Tijdens een eredienst wil ik voeding en inspiratie geven om het leven te vieren. Mijn dag wil ik beginnen met vertrouwen: vertrouwen is de vogel die het licht voelt, en zingt als de dageraad nog donker is.

Stuur mij een e-mail

Martin van Markus

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Uiteenlopende gemeenschapsactiviteiten bieden van jong tot oud ruimte voor ontmoeting en zingeving. De samenkomst op zondagochtend is hiervan een belangrijk voorbeeld waarin we aan de hand van een zingevingsthema iedere generatie (o.a. met een  kindereredienst)aan het denken gezet kan worden.  Een ieder die vrijblijvend nader kennis wil maken met onze gemeenschap en onze levensvisie, is van harte welkom.

We dragen bij aan de Haagse samenleving door onze deelname aan o.a. Fête de la Nature en Escampfestival. Als ambassade van vrede nemen wij deel aan het project "Den Haag, stad van vreedzame wijken", het vredesfeest en interreligieuze samenwerking bij o.a. de kerkennacht. Onder meer voor themabijeenkomsten en concerten met muziek en zang stellen we het gebouw open.

Agenda:

De inclusieve Samenleving
Op zondag 9 april 2017 sprak de heer Rabin Baldewsingh, wethouder van het Haagse stadsdeel Escamp, over ‘De inclusieve samenleving’. De heer Baldewsingh geeft zijn visie op een krachtige, vitale samenleving, die niemand buitensluit. Het programma wordt muzikaal omlijst door de Morgenstond Vioolkids o.l.v. Jasmijn Raïs.

  • Datum:  zondag, 9 april 2017
  • Aanvang: 16:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
  • Plaats: Loevesteinlaan 170, Den Haag (t.o. het Almeloplein)
  • Duur:  ca. 1 ½ uur
  • Toegang: gratis 

Er was gelegenheid om een donatie te doen voor Stichting Wereldwijd voor Kinderen

Contact

Den Haag
Loevesteinlaan 170
2533AX Den Haag
denhaag@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via denhaag@apgen.nl.