Den Haag

Actief, praktisch en betrokken

Zoeken naar evenwicht

“Ik wil me gelukkig voelen, genieten van het leven en zelf kiezen wat ik in mijn leven doe. Hoe probeer ik dat te bereiken? Ik blijf bijleren en werk aan mijn competenties; dat helpt mij in mijn carrière. Ik sport; dat draagt bij aan mijn fysieke gezondheid. Ik maak tijd vrij om met familie, vrienden en buren leuke dingen te doen; dat versterkt mijn sociale netwerk.

Ik sta ook stil bij hoe ik wil leven; dat helpt me evenwichtig in het leven te staan. De grondslag van het geloof  van het Apostolisch Genootschap is voor mij daarbij een startpunt. De mix van hoofd én hart, kennis én gevoel, wetenschap én verwondering, individuele vrijheid én verbondenheid en realisme én idealisme is naar mijn mening uit het leven gegrepen.

In de wereld is ‘hardheid’ realiteit: individualisme, winstbejag, prestatiedruk, onverdraagzaamheid, snel veroordelen. Ik geloof dat de wereld waarin ik leef mooier wordt als ik daar ‘zachtheid’ aan toevoeg: oog hebben voor nuance, mild zijn, met een schone lei kunnen beginnen, voor elkaar en de aarde zorgen, met aandacht kijken, gewone dingen als bijzonder ervaren.

In de gemeenschap Den Haag ontmoet ik mensen die in grote lijnen ook zo in het leven willen staan, maar die het weer anders verwoorden of voelen, andere accenten leggen en er meer of minder tijd aan besteden dan ik. Waar het in mijn ogen om gaat is dat mensen elkaar zien. Niemand heeft het monopolie op de waarheid: iedereen kan eigen ervaringen en een eigen verhaal inbrengen. Ik wil nieuwsgierig blijven en bijdragen aan krachtige ontmoetingen in diverse vormen.”

Koos van der Meulen

 

 • Eredienst

  Wij organiseren meerdere vormen van ontmoeting. In erediensten, maar ook in gesprek of beleving.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Loevesteinlaan 170
  2533 AX Den Haag

  Route
 • Verhuur

  Voor verhuur van het gebouw of zalen kunt u contactopnemen met Wouter Olde Weghuis, woldeweghuis@apgen.nl

Voorganger