Den Haag

Den-Haag.jpg

Actief, praktisch en betrokken

Wie nieuwsgierig is naar het Apostolisch Genootschap in Den Haag kijkt hier.

In Den Haag hebben wij een thuis in een prachtig modern gebouw aan de Loevesteinlaan 170. Een veilige plek waar we mogen zijn wie we daadwerkelijk zijn en elkaar niet beoordelen op kennis, kunde of uiterlijk. We vormen met onze 270 leden (38% < 40 jaar), een krachtige gemeenschap. Krachtig vanwege de diversiteit in generaties, (levens)ervaring, vele muzikale talenten, ruimte die we elkaar geven en ontvankelijkheid voor vernieuwing.

Onze ontmoetingen bieden steun, vreugde, inspiratie en verdieping. De gemeenschap helpt ons (al) het leven - ondanks tegenslagen - als een geschenk te blijven ervaren. We voelen ons daarom verantwoordelijk op liefdevolle wijze bij te dragen aan de samenleving en staan open voor initiatieven die de wereld mooier maken en mensen in hun kracht zetten.

In levendige jeugdgroepen ontmoeten leeftijdsgenoten elkaar om het leven te leren. We hebben daarbij geen beeld voor ogen hoe iemand moet worden, maar moedigen elkaar aan te worden wie je bent of wilt zijn. In de gemeenschap kijken we bij elkaar af hoe je dat kan doen. We hebben en versterken daarbij verbinding met de wereld om ons heen

Dit doen wij

Uiteenlopende gemeenschapsactiviteiten bieden van jong tot oud ruimte voor ontmoeting en zingeving. De samenkomst op zondagochtend is hiervan een belangrijk voorbeeld waarin we aan de hand van een zingevingsthema iedere generatie (o.a. met een  kindereredienst)aan het denken gezet kan worden.  Een ieder die vrijblijvend nader kennis wil maken met onze gemeenschap en onze levensvisie, is van harte welkom.

We dragen bij aan de Haagse samenleving door onze deelname aan o.a. Fête de la Nature en Escampfestival. Als ambassade van vrede nemen wij deel aan het project "Den Haag, stad van vreedzame wijken", het vredesfeest en interreligieuze samenwerking bij o.a. de kerkennacht. Onder meer voor themabijeenkomsten en concerten met muziek en zang stellen we het gebouw open.

 

 • Eredienst

  Zondag 13 januari 2019: Eredienst. Aanvang 09.30 uur.

 • Adres

  Loevesteinlaan 170
  2533 AX Den Haag

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen. Dhr. Ulbe de Boer.

Voorganger

 • 1279634_voorganger.jpg Melanie Keesmaat

  Vanuit mijn rol als voorganger wil ik de ander vertrouwen geven om in jezelf te geloven. Tijdens een eredienst wil ik voeding en inspiratie geven om het leven te vieren. Mijn dag wil ik beginnen met vertrouwen: vertrouwen is de vogel die het licht voelt, en zingt als de dageraad nog donker is.

  m.keesmaat@voorburg02.demon.nl