Den Haag

Actief, praktisch en betrokken

Wie nieuwsgierig is naar het Apostolisch Genootschap in Den Haag kijkt hier.

In Den Haag hebben wij een thuis in een prachtig modern gebouw aan de Loevesteinlaan 170. Een veilige plek waar we mogen zijn wie we daadwerkelijk zijn en elkaar niet willen beoordelen op kennis, kunde of uiterlijk. We vormen met onze 210 leden (39% < 45 jaar), een krachtige gemeenschap. Krachtig vanwege de diversiteit in generaties, (levens)ervaring, vele muzikale talenten, en ontvankelijkheid voor vernieuwing.

Onze ontmoetingen bieden steun, vreugde, inspiratie en verdieping. De gemeenschap helpt ons (al) het leven - ondanks tegenslagen - als een geschenk te blijven ervaren. We voelen ons daarom verantwoordelijk op liefdevolle wijze bij te dragen aan de samenleving en staan open voor initiatieven die de wereld mooier maken en mensen in hun kracht zetten.

In levendige jeugdgroepen ontmoeten leeftijdsgenoten elkaar om het leven te leren. We hebben daarbij geen beeld voor ogen hoe iemand moet worden en moedigen elkaar aan te worden wie je bent of wilt zijn. In de gemeenschap kijken we bij elkaar af hoe je dat kan doen. We hebben en versterken daarbij verbinding met de wereld om ons heen.

Dit doen wij

Uiteenlopende activiteiten bieden van jong tot oud ruimte voor ontmoeting en zingeving. De samenkomst op zondagochtend is hiervan een belangrijk voorbeeld waarin we aan de hand van een zingevingsthema iedere generatie (o.a. met een  kindereredienst)aan het denken gezet kunnen worden.  Een ieder die op zoek is naar zingeving en inspiratie hoe om te gaan met levensvragen is van harte welkom om kennis te maken

We dragen bij aan de Haagse samenleving door onze vrijwilligers in te zetten bij maatschappelijke projecten.. Als ambassade van vrede nemen wij als gemeenschap deel aan het project "Den Haag, stad van vreedzame wijken", het vredesfeest en interreligieuze samenwerking. Onder meer voor themabijeenkomsten en concerten met muziek en zang stellen we onze locatie ter beschikking.

De tuin

Het gebouw wordt omringd door een flink stuk grond dat wordt beheerd volgens de principes van de permacultuur. We kijken welke planten zich willen vestigen en groeien op de verschillende plekken in de tuin. Er is immers verschil in grondsoort, zon, water en wind. Door deze aanpak neemt de biodiversiteit toe: er zijn er steeds meer verschillende planten en dieren te vinden. 

 

 • Eredienst

  Erediensten zijn op zondag van 10.00 uur tot ca. 11.00 uur.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Loevesteinlaan 170
  2533 AX Den Haag

  Route
 • Verhuur

  Voor verhuur van het gebouw of zalen kan contact worden opgenomen met Ulbe de Boer: udeboer@apgen.nl.

Voorganger