Brief namens de Koning

Nanda Ziere en Marten van der Wal stuurden de Koning vlak voor Pasen een brief. En daarop kregen ze deze week antwoord. Nanda leest hier de brief voor die de Persoonlijk Adviseur van de Koning en Koningin aan hen stuurde.

 

En dit is de brief die de eerstverantwoordelijk voorgangers aan de Koning stuurden:

Majesteit,

Graag willen wij bijgaande brief met u delen. Over het waarom geven we u hieronder een korte toelichting.

Nanda Ziere en ik zijn samen eerstverantwoordelijk voor de geestelijke verzorging bij het Apostolisch Genootschap. Het Apostolisch Genootschap is een plaats voor religieus-humanistische zingeving. Het heeft ongeveer 13.000 leden en sympathisanten. We vormen gemeenschappen op ongeveer 70 plaatsen in Nederland (en op enkele in het buitenland) waar we elkaar inspireren tot liefdevol leven om zo bij te dragen aan een waardige samenleving. En met events voor zingeving en levenskunst onder de naam Iederal, proberen we zoveel mogelijk mensen daartoe ook te inspireren. Bij de erediensten op zondag staat de weekbrief centraal. Deze wordt meestal door een van ons beiden geschreven. Met deze weekbrief, die steeds een ander thema heeft, proberen we de geestelijk verzorgers iets in handen te geven om deze erediensten vorm te geven.

In de weekbrief voor Pasen die u bijgaand vindt, hebben we taal proberen te vinden om de waarden te verwoorden die we de samenleving in willen brengen – graag samen met vele anderen. Met Pasen vernieuwen we al decennia lang ons voornemen om in liefde te werken aan een meer waardige samenleving. Ook dit jaar weer. Daartoe komen zo’n 1.500 mensen samen in de Doelen te Rotterdam, en zijn vele anderen online verbonden.

Er is in de wereld veel gaande. Ook veel wat je als hard kunt ervaren. Ons voornemen is om hardheid te verweven met zachtheid. We willen elkaar zondag oproepen om hier invulling aan te geven. Om ambassadeurs van zachtheid te zijn. Als nieuw, en steeds opnieuw.

Met deze brief willen we u dit graag laten weten. U mag ook het komende jaar rekenen op onze bijdrage: een verbindend geluid te laten klinken in ons prachtige Nederland en daarbuiten.

Met een hartelijke groet,

Nanda Ziere en Marten van der Wal
Eerstverantwoordelijk voorgangers Apostolisch Genootschap

 

Hier kun je de brief lezen van Drs. J.C. Snoek, Persoonlijk Adviseur van de Koning en Koningin (die Nanda Ziere hierboven in het filmpje voorleest.)

Brief van de koning pfd naar foto.jpg