Deventer

Deventer.jpg

Gemeenschap Deventer

Wie zijn we

Als je in Deventer of omgeving woont, heb je ons gebouw vast wel gezien
aan de Schurenstraat 8a/hoek Hoge Hondstraat. Na renovatie in 1998 en
2019 is een ruime sfeervolle ontmoetingsruimte ontstaan met mooie glas-
in-lood-ramen.

Omdat we geloven dat alle leven uit één oorsprong voortkomt, willen we
elk mens als gelijkwaardig zien en steeds weer zoeken naar wat ons
verbindt. Daarbij willen we waarden als compassie, duurzaamheid en
solidariteit beleefbaar maken.

De ruim 110 leden die samen de gemeenschap Deventer vormen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de samenleving. Dit maakt deze groep mensen tot een hechte, maar open en ruimdenkende gemeenschap.
We zoeken inspiratie, rust, zingeving, bezinning en veiligheid tijdens diverse bijeenkomsten en activiteiten.

We willen een warm welkom bieden aan een ieder die op zoek is naar zingevende ontmoetingen met mensen die elkaar willen ondersteunen bij het zoeken naar antwoorden op levensvragen.
Wil jij ervaren hoe wij ons laten inspireren en aan het leven invulling geven? Loop op zondagmorgen gerust eens binnen rond kwart over negen. Je bent van harte welkom ☺

Wat we doen

Tijdens de dienst op zondag ontmoeten we elkaar en verdiepen we ons in levensvragen. We stellen ons gebouw graag open voor activiteiten waar de samenleving mooier van wordt. Zo nemen we deel aan de Dag van de Dialoog en organiseren hiervoor jaarlijks een bijeenkomst. We zijn gastheer en deelnemer van de themaontmoetingen van het Apostolisch Genootschap ‘vind het antwoord in jezelf’. We zoeken de dialoog met mensen van verschillende levensbeschouwing en cultuur.
In de gemeenschap zoeken we inspiratie tijdens diverse bijeenkomsten en activiteiten. De wekelijkse dienst op zondagochtend heeft enkele keren per jaar een andere invulling, zoals een gespreksvorm of themadienst. Velen van ons zijn betrokken bij de diverse koren en jeugdbijeenkomsten en hebben we persoonlijk contact. Er is dan tijd en ruimte om na te denken over ons leven en de wijze waarop we een bijdrage kunnen leveren aan een menswaardiger wereld. Deze begint bij onszelf en bij de opvoeding van onze jeugd en jongeren.

Wil je graag meer weten? Klik in het navigatiemenu op "Onze activiteiten" voor meer informatie, of neem contact op via het contactformulier.

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 9:30 uur

 • Adres

  Schurenstraat 8
  7413 RA Deventer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • 20170224_113659 2.jpg Janine de Goede-Flipse
  Een voorganger is de eerste verantwoordelijke van een gemeenschap. Van de gemeenschap Deventer mag ik het zijn sinds januari 2017.
  Een bijzondere plaats, die ik met liefde invulling geef, omdat je een ieder nabij mag én wilt zijn in het leven.
  De gemeenschap Deventer is een ontmoetingsplek, waar we elkaar verwelkomen, een veilige plek willen bieden en waar we iets voor elkaar kunnen betekenen.
  Waar we in gesprek gaan met elkaar en met jezelf. Waar we bewust inhoud en betekenis aan ons leven geven en elkaar inspireren om met compassie te werken aan een menswaardig wereld.
  Voel je van harte welkom om daar deel van te zijn, want de wereld......dat zijn wij!

   

  degoedeflipse@hotmail.com