Deventer

Gemeenschap Deventer

Wie zijn we

Als je in Deventer of omgeving woont, heb je ons gebouw vast wel gezien
aan de Schurenstraat 8a/hoek Hoge Hondstraat. Na een renovatie in 2019 is een ruime sfeervolle ontmoetingsruimte ontstaan met mooie glas-
in-lood-ramen.

Omdat we geloven dat alle leven uit één oorsprong voortkomt, zijn alle mensen voor ons gelijkwaardig. Dat inspireert ons te zoeken naar wat ons als mensen
verbindt. Waarden als compassie, duurzaamheid en
solidariteit zijn daarbij voor ons leidend.

De ruim 110 leden die samen de gemeenschap Deventer vormen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de samenleving. Dit maakt deze groep mensen tot een hechte, maar open en ruimdenkende gemeenschap.
We zoeken inspiratie, rust, zingeving, en bezinning tijdens diverse bijeenkomsten en activiteiten.

Zoek je ontmoetingen met mensen die, net als jij, zoeken naar antwoorden op levensvragen? Dan ben je van harte welkom.
Wil jij ervaren hoe wij ons laten inspireren en wij het leven beschouwen? Loop dan op zondagmorgen gerust eens binnen, zo rond kwart over negen.

Wat we doen

Tijdens de eredienst op zondag ontmoeten we elkaar en verdiepen we ons in levensvragen. We stellen ons gebouw graag open voor activiteiten waar de samenleving mooier van wordt. Zo nemen we jaarlijks deel aan de Dag van de Dialoog. We zijn gastheer en deelnemer van de themaontmoetingen van het Apostolisch Genootschap ‘vind het antwoord in jezelf’. We zoeken de dialoog met mensen van verschillende levensbeschouwing en cultuur.

In de gemeenschap zoeken we inspiratie tijdens diverse bijeenkomsten en activiteiten. De wekelijkse eredienst op zondagochtend heeft enkele keren per jaar een andere invulling, zoals een gespreksvorm of themadienst. Velen van ons zijn betrokken bij de diverse koren en jeugdbijeenkomsten. Daarnaast zijn er de persoonlijke contacten, met tijd en ruimte om na te denken over ons leven en de wijze waarop we een bijdrage kunnen leveren aan een menswaardiger wereld.

Wil je graag meer weten? Klik in het navigatiemenu op "Onze activiteiten" voor meer informatie, of neem contact op via het contactformulier.

 

 • Eredienst

  1e en 3e  zondag van de maand is er plaatselijk dienst.

  2e zondag van de maand on-line landelijke dienst. Deze wordt aangekondigd op www.apgen.nl bij Activiteiten.

  4e en eventueel 5e zondag van de maand is er plaatselijk dienst of andere activiteit.

  Aanvang 10.00 uur.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Schurenstraat 8
  7413 RA Deventer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers