Deventer

Deventer.jpg

Gemeenschap Deventer

Als je in Deventer of omgeving woont, heb je ons gebouw vast wel gezien aan de Schurenstraat/Hoge Hondstraat. Na een renovatie in 1998 is een ruime sfeervolle ontmoetingsruimte ontstaan met mooie glas-in-loodramen. We denken hier na over actuele levensvragen zoals: "Wie ben ik in deze wereld en wat doe ik met mijn levenstijd". Leren jezelf te ontwikkelen als mens, in een groepering van mensen waar je volledig veilig bent. Er is plaats voor verwondering over alles wat leeft en voor verbondenheid met de samenleving, we voelen ons verantwoordelijk ons leven zinvol in te vullen. Wij zoeken ook de dialoog met mede Deventernaren en stellen ons gebouw graag open voor maatschappelijke activiteiten.

Dit doen wij

Wij zijn betrokken bij de organisatie van de Dag van de Mensenrechten op 10 december, we trekken hierbij in Deventer samen op met Vluchtelingenwerk, de bibliotheek, het Humanistisch Verbond, Amnesty International en het Etty Hillesum Centrum. Daarnaast nemen we deel aan de Dag van de Dialoog en organiseren hiervoor jaarlijks een bijeenkomst in ons gebouw. We zijn deelnemer aan de gespreksgroep levensbeschouwing en stellen ons gebouw graag open voor activiteiten waar de samenleving mooier van wordt. Zo zijn er regelmatig bijeenkomsten van de Eigen Kracht Centrale. Loop op zondagsmorgen gerust binnen rond kwart over negen. Je bent hartelijk welkom!

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 9:30 uur

 • Adres

  Schurenstraat 8
  7413 RA Deventer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

Voorganger

 • 20170224_113659 2.jpg Janine de Goede-Flipse
  Een voorganger is de eerste verantwoordelijke van een gemeenschap. Van de gemeenschap Deventer mag ik het zijn sinds januari 2017.
  Een bijzondere plaats, die ik met liefde invulling geef, omdat je een ieder nabij mag én wilt zijn in het leven.
  De gemeenschap Deventer is een ontmoetingsplek, waar we elkaar verwelkomen, een veilige plek willen bieden en waar we iets voor elkaar kunnen betekenen.
  Waar we in gesprek gaan met elkaar en met jezelf. Waar we bewust inhoud en betekenis aan ons leven geven en elkaar inspireren om met compassie te werken aan een menswaardig wereld.
  Voel je van harte welkom om daar deel van te zijn, want de wereld......dat zijn wij!

   

  degoedeflipse@hotmail.com