Veenendaal-Wageningen

Ontmoetingen en betrokkenheid

Onze gemeenschap staat open voor nieuwe inzichten en wil ruimte geven aan de creatieve wisselwerking van onderling verschillende mensen. We voelen ons verantwoordelijk voor het uitdragen van liefde, barmhartigheid, vrede, verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid.

Vanuit die visie willen we een actieve gemeenschap zijn waar ontmoeting, betrokkenheid en religieuze verdieping centraal staan. In onze diensten en andere bijeenkomsten doen we inspiratie op en denken we na over hoe we willen leven. We leven met elkaar mee bij vreugdevolle en verdrietige gebeurtenissen en vinden het belangrijk het leven te vieren! Ook stellen we ons gebouw open voor activiteiten die bij onze visie passen.

Dit doen wij

Wij kiezen jaarlijks voor deelname aan een aantal maatschappelijke activiteiten en hebben onder andere deelgenomen aan de vredesweek, nationale orgeldag, korenfestival, kerstzang etc. Verder voeren we verkennende gesprekken met de vrijzinnige gemeente Veenendaal. De stichting Wijs met de Wijk maakt gebruik van ons gebouw en organiseert wekelijks lezingen en workshops voor de ouderen uit onze wijk. Tevens fungeert ons gebouw als verkiezingslokaal.

 

 

Voorganger

  • Voorgangers Voorganger

    Sinds mei 2021 mogen Carla van den Broeke (links op de foto) samen met Nida Zegers (rechts op de foto) voorgangers zijn van de gemeenschap Veenendaal-Wageningen. Voor ons is de gemeenschap een plek waar we kunnen nadenken over wat wij wel en niet belangrijk vinden in ons persoonlijke leven. Een plek om samen met anderen ruimte te maken voor religieuze beleving. Een plaats waar je elkaar kunt treffen en waar je nieuwe inspiratie kunt vinden. Samen het leven kunnen vieren maar ook een plek waar je elkaar troost kunt bieden. Je bent van harte welkom om kennis te maken of deel te nemen aan onze ontmoetingen.Foto voor website.jpg