Gemeenschap Zwolle

Zingeving in Zwolle

Ons gebouw aan de Pilotenlaan 1 zal voor velen in Zwolle bekend zijn. Dagelijks lopen er duizenden studenten langs op weg naar de naastgelegen Hogeschool. In dat gebouw treffen mensen elkaar om na te denken over levensvragen zoals: wie ben ik en wat wil ik met mijn leven.

We vormen een gemeenschap waarin mensen naar elkaar omzien en met elkaar meeleven. We voelen ons verbonden met de schepping en willen vanuit onze verantwoordelijkheid daar zelf in liefde aan bijdragen. Bent u benieuwd hoe het eraan toegaat en wie daar samen komen? U bent van harte welkom. Op zondagochtend om 10.00uur vieren we samen de eredienst. Met zang, muziek, beeld en gesproken woord willen we iets aanraken dat ons overstijgt en tegelijkertijd samenbindt.

Dit doen wij

Ons gebouw leent zich uitstekend voor (grotere) samenkomsten. Hogeschool Windesheim maakt jaarlijks een aantal malen gebruik van ons gebouw tijdens de introductieweken. We voelen ons verbonden met andere Zwolse vieringen en dragen daar graag aan bij, zoals met een zangkoor tijdens de 4-mei herdenking. De afgelopen jaren hebben we in de Vredesweek een interreligieuze samenkomst gehad met sprekers vanuit verschillende achtergronden. Rondom Kerst zijn er extra activiteiten. Een verdiepende samenkomst met gesproken tekst, gedichten, afgewisseld met muziek op Kerstavond en op Kerstochtend een feestelijke eredienst. We stellen ons gebouw graag open voor activiteiten die passen bij onze visie en geloof.

 • Eredienst

  Zondag aanvang 10.00 uur,
   
   

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Pilotenlaan 1
  8017 GG Zwolle

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail
 • De gemeenschap

  Wij willen blijmoedig en verdiepend werken aan bezieling. Wij mogen mensen nabij zijn op kruispunten in hun leven. Dan zoeken we samen naar religieuze beleving, troost of viering. In erediensten trachten we open en toegankelijk voor te gaan, waarbij muziek voor ons een belangrijke sleutel tot de ziel is.

  zwolle@apgen.nl