Gemeenschap Haarlem

Levendig en actief

Haarlem is een levendige gemeenschap, behorend tot het Apostolisch Genootschap. Wij hebben een missie: Vanuit verwondering en het besef dat je er toe doet, samenwerken aan een menswaardige wereld!

Onze 230 leden, waaronder ongeveer 40 jongeren, zetten zich op grond van deze missie in voor allerlei activiteiten. We verdiepen ons in levensvragen, zijn elkaar in (soms moeilijke) levensomstandigheden nabij en vieren zo het leven! Soms uitbundig, soms verstillend. Graag leggen we ook contacten met de wereld om ons heen. Daarom houden we bijvoorbeeld één keer per maand een inzameling voor de voedselbank Haarlem. Je bent van harte welkom om eens van gedachten te wisselen.

Dit doen wij

Onze belangrijkste waarden zijn: verwondering, verbinding, verantwoordelijkheid en een menswaardige wereld. 
Deze kernbegrippen zijn bepalend voor de activiteiten die we ondernemen. Verwondering beleven we in onze erediensten en in persoonlijke gesprekken. Verbinding zoeken we in onze gemeenschap, maar ook door deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten met andere kerken in Schalkwijk. Verantwoordelijkheid nemen we, vanuit onze missie, op alle plekken waar we in de samenleving functioneren. En ons belangrijkste streven is dat al onze activiteiten bijdragen aan een menswaardige wereld. Door het bieden van een plek voor bezinning en door elkaar aan te sporen vanuit onze waarden te leven!

Covid19

In verband met de Corona maatregelen zijn er aangepaste erediensten met een beperkt aantal bezoekers.

Op zondag 2 augustus is er een live eredienst en op de overige zondagen zullen er van te voren opgenomen diensten beschikbaar komen.

Wilt u bij een live eredienst aanwezig zijn, dan kan u zich aanmelden via https://haarlem-apgen.boekeenbezoek.nl/

 

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Laan van Berlijn 254
  2034 ST Haarlem

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • A.S Tuinstra Voorganger

  Momenten van bezinning geven mij de nodige grond onder de voeten om richting te geven aan mijn leven. Mijn betrokkenheid bij en voorgaan in een religieus-humanistische gemeenschap helpt mij deze momenten te vinden. Op zoek naar wat mensen bindt vanuit verwondering voor de allesomvattende levenskracht. De actualiteit van elke dag vraagt om oplossingen en wegen om zinvol samen te gaan.

  astuinstra@gmail.com
 • Anja Mes-Kooreman Voorganger

  Soms ervaar ik het wonder van schepping. Dan besef je dat je deel bent van een groter geheel. Vanuit dat besef wil ik mijn leven een zinvolle invulling geven. Het is heerlijk om daarbij met anderen op te trekken!

  meskooreman@gmail.com