Gemeenschap Zoetermeer

HET LEVEN VIEREN, ELKAAR NABIJ ZIJN, MOED VERZAMELEN IN LASTIGE SITUATIES EN TROOSTEN BIJ VERDRIET

Het Apostolisch Genootschap is een plaats voor religieus-humanistische zingeving. Hier komen mensen samen in ontmoetingen waar zij zich samen verdiepen in levensvragen, elkaar inspireren tot bewust en liefdevol leven en elkaar nabij zijn. Zo wil het genootschap bijdragen aan een duurzame wereld waar mensen met compassie en solidair samenleven.

In Zoetermeer vormen we een Apostolische gemeenschap van ca 100 actieve lidmaten in een breed spectrum van leeftijden. Onze gemeenschap bestaat sinds ca 1910 met een mooie plaats van samenkomst die in 1972 gebouwd is aan de Stadhoudersring en in 2007 is gerenoveerd.

We noemen ons religieus-humanistisch en willen dat met een sterk gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid beleven. Vanuit een onbenoembare bron ervaren we daarvoor kracht en waarden als hoop, geloof en liefde. We hebben een wekelijkse inspiratie (zie Ontmoeting en levenskunst) en wekelijkse erediensten met daarnaast meerdere doordeweekse activiteiten. Ook voelen we een maatschappelijke verantwoordelijkheid en doen daar in Zoetermeer actief aan mee.

Onze Erediensten

De erediensten vinden plaats op zondagochtend van 10.00u tot ca 11.00u. De invulling wisselt, waarbij de eerste en de derde zondag een regulier en ook plaatselijk karakter hebben. Elke tweede zondag zijn er online keuzemogelijkheden met een landelijke dienst. De vierde en de vijfde zondagen worden plaatselijk ingevuld en kunnen in vorm variëren. Onze plaatselijke samenkomsten op zondag zijn in de regel online te volgen, waarbij we ook gebruik maken van beelden, video’s en de web radio. Onze weekagenda’s geven daarover nadere informatie (distriktagenda).

Onze Activiteiten

Onze activiteiten hebben een interne en een externe component. Intern hebben wij regelmatig verdiepende gesprekssamenkomsten over zaken die ons bezighouden en raken. Ook besteden we aparte aandacht aan de groep van 65-plussers en hebben we activiteiten voor kinderen en jongeren. Daarnaast kennen we ook op hoogtijdagen aparte vieringen. Voor nadere informatie, zie ook onze weekagenda.

Extern zijn we actief in het Beraad van Kerken in Zoetermeer en ook in het Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer (ILOZ). In die kaders doen we onder andere mee aan de Vredesweek en aan verschillende dialoogsamenkomsten. Beide organisaties maken ook regelmatig gebruik van ons gebouw.

Ook verhuren we onze ruimtes aan derden, zowel op religieus als op maatschappelijk gebied. Zo worden er bijvoorbeeld inburgeringscursussen gehouden en was ons gebouw ook stembureau tijdens verkiezingen.

 • Eredienst

  Elke zondag vanaf 10:00 uur.

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Stadhoudersring 782
  2713 GZ Zoetermeer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Contactpersonen

 • Zoetermeer

  De gemeenschap Zoetermeer heeft drie voorgangers. Samen zijn zij voor de gemeenteleden nabij op de kruispunten van het leven: in voor- en tegenspoed. Waar zij individuele initiatieven stimuleren en de ruimte geven, zijn zij samen eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen deze gemeenschap van zo’n kleine 300 lidmaten, jong en oud. Omdat zij dit gezamenlijk invullen, zijn zij ook met één e-mailadres bereikbaar: vg-zoetermeer@apgen.nl.

  imageny5i.png

 • K. van Deutekom Coördinator Beheer

  Om mogelijk te maken dat er elke week inspirerende en bemoedigende samenkomsten kunnen plaatsvinden in Zoetermeer zorgen wij, een groot team van vrijwilligers, ervoor dat het gebouw schoon blijft, de tuin netjes onderhouden wordt, er vaak verse koffie en thee klaarstaat en er mensen zijn die u hartelijk ontvangen.

  Maar we doen veel meer! Heeft u vragen met betrekking tot facilitaire, administratieve, financiële of gebouw technische zaken, benader mij dan.

  Heeft u interesse in de huur van een van onze zalen of het hele gebouw? Ook dan kunt u bij mij terecht. Verhuur van zalen is mogelijk, indien dit niet strijdig is met de doelstelling van het Apostolisch Genootschap.

  Voor informatie en tarieven kunt u per mail contact opnemen.

  kvdeutekom@apgen.nl