Het verhaal van Edward

Edward: “Doneer 4 uur tegen eenzaamheid”

2 keer 2 uur koffieschenken

“Ik werd op mijn 19e ondernemer en had maar één droom: rijk worden. Dankzij keihard werken lukte dat. Tot ik me op mijn 38e realiseerde dat ik mijn halve leven had besteed aan iets waarvan ik niet gelukkig werd.”

“Het moest anders. Ik maakte 2 lijstjes:

  1. hoe ziet mijn leven er nu uit?
  2. hoe ziet het eruit als ik het morgen opnieuw mag indelen?

Koffiemaatje
Mijn relatie sneuvelde, maar ik zette mijn zoontje bovenaan het tweede lijstje. Ook schreef ik op: ik wil goed doen voor een ander. Via een tante ging ik koffieschenken in een verzorgingshuis. Ik nam mijn zoontje van twee mee. Dat leek me leuk voor de ouderen en ook goed voor hem. En ik ging nadenken: hoe kan ik ervoor zorgen dat meer eenzame ouderen een koffiemaatje krijgen?

Formule
Er gingen weleens vrienden mee en die vonden het best leuk, maar zeiden ook: ‘Ik zou dat niet iedere week kunnen’. Toen dacht ik: dat is de formule. Je doneert 4 uur van je leven en gaat 2 keer 2 uur koffieschenken. De eerste keer ga je met iemand mee en de tweede keer neem je zelf iemand anders mee en die neemt het over. Zo gaat het steeds door.

 

“Ik kan eenzaamheid niet oplossen, maar wel dragelijk maken”

Ik startte in Haarlem. Maar toen ik na een tijdje via social media landelijk een oproep deed, had ik één klap 110 inschrijvingen. Het groeit nog steeds. De meeste vrijwilligers zijn 30 - 35 jaar. Er zijn veel moeders bij, die hun kinderen meenemen.

Landelijk
Ik kan eenzaamheid niet oplossen, maar wel dragelijk maken. En ik weet zeker dat de mensen die nu 4 uur zijn geweest best nog eens willen komen. Dit moet uitrollen in heel Nederland en dat gaat ons gewoon lukken.”

 

Doneer ook 4 uur van je leven en maak iemand blij!

Ga naar goeddoenvooreenander.nl »

Tekst: Mensen van vandaag
Fotografie: Pieter Eikeboom