Gemeenschap Groningen

Welkom op de lokale website van de gemeenschap Groningen.

In Martinistad Groningen is al ruim 120 jaar een gemeenschap van het Apostolisch Genootschap. Momenteel telt de gemeenschap ongeveer 280 personen, van jong tot oud en met een goede doorsnee van de samenleving. Het gebouw waar we elkaar ontmoeten ligt in Groningen-Zuid aan de Vestdijklaan 2. Naast de wekelijkse eredienst op zondag zijn er activiteiten als jeugdwerk, zang- en themasamenkomsten. Elkaar ontmoeten, inspireren om eigen antwoorden op levensvragen te vinden en nabij-zijn staan centraal, zowel intern als in de contacten met de mensen om ons heen. Wil jij ervaren hoe wij ons laten inspireren en aan het leven invulling geven?: loop dan eens op een zondagmorgen rond 9.15 uur binnen in ons gebouw, je bent meer dan welkom.

Dit doen wij

 • Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat in wijk en stad. We participeren om die reden in overleggen met kerken, zorginstellingen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties om gezamenlijk initiatieven te kunnen ontplooien.
 • We organiseren themaontmoetingen, zie www.iederal.nl.
 • Wij stellen ons gebouw open voor maatschappelijke activiteiten zoals de Burendag, koorrepetities, benefietvoorstellingen of gespreksmiddagen samen met wijkbewoners of andere (levensbeschouwelijke) groeperingen.

Jongerenkring Groningen - zingevende ontmoetingen voor 18+ tot 30

Woon of studeer je in Groningen en vind je het leuk om met enige regelmaat in gesprek te gaan over zaken die spelen in het of jouw leven, met leeftijdsgenoten? Bezoek dan onze jongerenkring! Je bent van harte welkom. Naast de jongerenkring, die 1 keer per maand op de eerste dinsdag van de maand plaatsvindt in het gebouw van het Apostolisch Genootschap te Groningen, hebben we ook een 'in-between' bijeenkomst, ergens tussen de reguliere dinsdagen door. Op zo'n in-between doen we bijvoorbeeld: samen eten, bowlen, bij iemand thuis afspreken, spelletjes. 

Heb je interesse of wil je wat vragen? Neem dan contact op met Vivian Haverlach, verzorger van de jongerenkring Groningen, vhaverlach@apgen.nl.

 

 • Eredienst

  Ivm Covid-19 zijn er geen samenkomsten in ons gebouw!

 • Adres

  Simon Vestdijklaan 2
  9721 VN Groningen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

logo anderszins.jpg

                                  een initiatief van het Apostolisch Genootschap Groningen

De werkgroep Anderszins - eerder bekend onder de werktitel "zondag anders" - organiseert diverse inspirerende bijeenkomsten.

De nieuwe naam reflecteert beter de aspecten "anders dan normaal" en "zingeving" en legt minder nadruk op een mogelijke connectie met de eredienst op zondag, waardoor het ook mensen zonder Apostolische achtergrond zal kunnen aanspreken.

Voor meer informatie over de komende bijeenkomsten zie de link naar Anderszins!

Voorgangers

 • Bianca Braun Voorganger

  Voor mij is deze gemeenschap een plek waar iedereen welkom is en waar gelijkwaardigheid, respect en liefde belangrijke waarden zijn, die je kunt ervaren. Bij samenkomsten en activiteiten proberen we elkaar te stimuleren en te inspireren praktisch met deze waarden aan het werk te gaan. Zodat de wereld om jou en mij heen steeds een beetje mooier en menswaardiger wordt.

   

  bbraun@apgen.nl
 • Bob van den Berg Voorganger

  Naast mijn baan als projectleider bedrijfsvoering ben ik één van de twee voorgangers van de gemeenschap Groningen. Ik ervaar in het apostolisch genootschap dat we ‘geloven in’ verbinden met ‘werken aan’. Het geloven in iets dat groter is dan hetgeen ik weet, voel en zie, verbinden aan elke dag leven en werken met betrokkenheid en volharding om de wereld gezonder, kleurrijker en duurzamer na te laten aan onze kinderen. Als het mij lukt een fractie van al hetgeen ik mij voorneem, in praktijk te brengen in mijn omgeving, wordt de wereld mooier. Ik laad mijzelf op in contacten met mensen die mij tot voorbeeld zijn en mij weten te inspireren door hetgeen er ‘op hun bordje ligt’, ‘gewoon’ aan te pakken.

  Nieuwsgierig geworden? Ik wil je graag ontmoeten.

  bvdberg@apgen.nl
 • Districts Voorganger

  Br. K. van der Wal

  kvdwal@apgen.nl