Gemeenschap Groningen

Groningen.jpg

Welkom op de lokale website van de gemeenschap Groningen.

In Martinistad Groningen is al ruim 120 jaar een gemeenschap van het Apostolisch Genootschap. Momenteel telt de gemeenschap ongeveer 280 personen, van jong tot oud en met een goede doorsnee van de samenleving. Het gebouw waar we elkaar ontmoeten ligt in Groningen-Zuid aan de Vestdijklaan 2. Naast de wekelijkse eredienst op zondag zijn er activiteiten als jeugdwerk, zang- en themasamenkomsten. Elkaar ontmoeten, inspireren om eigen antwoorden op levensvragen te vinden en nabij-zijn staan centraal, zowel intern als in de contacten met de mensen om ons heen. Wil jij ervaren hoe wij ons laten inspireren en aan het leven invulling geven?: loop dan eens op een zondagmorgen rond 9.15 uur binnen in ons gebouw, je bent meer dan welkom.

Dit doen wij

 • Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat in wijk en stad. We participeren om die reden in overleggen met kerken, zorginstellingen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties om gezamenlijk initiatieven te kunnen ontplooien.
 • We organiseren themaontmoetingen, zie www.vindhetantwoordinjezelf.nl/agenda.
 • Wij stellen ons gebouw open voor maatschappelijke activiteiten zoals de Burendag, koorrepetities, benefietvoorstellingen of gespreksmiddagen samen met wijkbewoners of andere (levensbeschouwelijke) groeperingen.
 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 9:30 uur

 • Adres

  Simon Vestdijklaan 2
  9721 VN Groningen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

Presentatie grootkoor

Zaterdag 20 oktober,  7.30 uur. Met de bus vertrekken wij, de zangers, vanaf het gebouw en gaan via Heerenveen naar Hilversum waar we die ochtend zullen repeteren. Na koffie en koek doen we inzing-oefeningen en neemt broeder Ad Bethlehem het hele repertoire nog eens met ons door. Na twee uur stappen we opnieuw op de bus, nu naar Bussum waar het orkest ook al een ochtend heeft gerepeteerd.

Na de lunch met luxe broodjes, worden koor en orkest samengevoegd. Het is inspirerend om met het orkest te zingen, de liederen klinken zo anders, voller.  Om half 5 arriveert een enthousiaste apostel voor onze presentatie. De apostel is niet zomaar tevreden,  maar dan aan het eind: "prachtig!!" Een trotse Oudste vd Wal sluit de repetitiedag af: "Deze liederen, deze muziek, allemaal van ons! Niet om voor onszelf te houden, maar om van te delen, we hebben zoveel moois te bieden.

Moe, maar zeer voldaan van een inspirerende en grandioze ervaring komen we iets na achten aan in Groningen. Wat een buitenkans om zo met elkaar te hebben mogen zingen en musiceren! Op naar twee prachtige ontmoetingen in de Doelen.  

Meer foto's vind u hier. 

Voorgangers

 • Annette6.jpg Annette van der Bij Voorganger

  Naast mijn baan als juridisch medewerker ben ik een van de twee voorgangers van de gemeenschap Groningen. Ik probeer een liefdevol mens te zijn voor de mensen om me heen, vanuit mijn geloof dat wij mensen in wezen hetzelfde zijn en dat ieder mens gelijkwaardig is aan de andere. Ik hoop dat ik de wereld een beetje mooier maak door dit in praktijk te brengen. Het helpt mij om in de dienst op zondag of tijdens andere ontmoetingen mijn leven te overdenken, door te luisteren naar zang en muziek en door te luisteren naar of in gesprek te zijn met mensen die vertellen hoe zij in het leven staan.

   

  avanderbij-denheld@hotmail.com
 • Berg.Bob 1.jpg Bob van den Berg Voorganger

  Naast mijn baan als projectleider bedrijfsvoering ben ik één van de twee voorgangers van de gemeenschap Groningen. Ik ervaar in het apostolisch genootschap dat we ‘geloven in’ verbinden met ‘werken aan’. Het geloven in iets dat groter is dan hetgeen ik weet, voel en zie, verbinden aan elke dag leven en werken met betrokkenheid en volharding om de wereld gezonder, kleurrijker en duurzamer na te laten aan onze kinderen. Als het mij lukt een fractie van al hetgeen ik mij voorneem, in praktijk te brengen in mijn omgeving, wordt de wereld mooier. Ik laad mijzelf op in contacten met mensen die mij tot voorbeeld zijn en mij weten te inspireren door hetgeen er ‘op hun bordje ligt’, ‘gewoon’ aan te pakken.

  Nieuwsgierig geworden? Ik wil je graag ontmoeten.

  bob.berg@planet.nl