Welkom!

Dit zijn wij

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat in stad, wijk en straat. Dit doen we graag vanuit een gevoel van verbondenheid. Zowel als organisatie, maar ook de individuele leden willen hieraan werken, elk op hun eigen en zelfgekozen wijze. 

Deze gemeenschap telt bijna 300 personen, van jong tot oud en is een goede weerspiegeling van de samenleving. We ontmoeten en inspireren elkaar, om eigen antwoorden op levensvragen te vinden en elkaar nabij te zijn. Zowel onderling als in contacten met de mensen om ons heen. Dus ook met jou!

Dit doen we voor jou

Wil jij ervaren hoe wij ons laten inspireren en aan het leven invulling geven? Lees dan verder over één van onze activiteiten. Veel van deze activiteiten kun je online bijwonen. Zodra het weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten, hopen we jou ook te mogen begroeten!

JONGERENKRING - ZINGEVENDE ONTMOETINGEN VOOR 18 TOT 30 jarigen

Woon of studeer je in Groningen en vind je het leuk om met enige regelmaat in gesprek te gaan over zaken die spelen in het of jouw leven, met leeftijdsgenoten? Bezoek dan onze jongerenkring! Je bent van harte welkom. Naast de jongerenkring, die in ‘gewone tijden’ één keer per maand samenkomt in ons gebouw (eerste dinsdag van de maand), hebben we ook een 'in-between' bijeenkomst, ergens tussen de reguliere dinsdagen door. Op zo'n ‘in-between’ bijeenkomst gaan we bijvoorbeeld samen eten, bowlen, bij iemand thuis afspreken, spelletjes doen. 

Heb je interesse of wil je wat vragen? Neem dan contact op met Vivian Haverlach vhaverlach@apgen.nl.

ANDERSZINS

Heb jij zin in wat anders?
Sluit dan eens aan bij een lezing, gespreksdiner of interactieve voorstelling van Anderszins! Anderszins is een initiatief dat zich inzet om je met unieke events te inspireren om samen met anderen na te denken over de manier waarop jij zin geeft aan jouw leven.
Deze events vinden online of offline plaats op diverse locaties in Groningen. Dit jaar organiseert Anderszins geheel coronaproof diverse events met als thema fear of missing out (FOMO). Ben jij nieuwsgierig naar de events en wil jij meer weten over Anderszins? Check dan snel www.anderszins.org of onze socials. 
Zien wij je bij ons volgende inspirerende event?

Zondagochtend inspiratie voor iedereen 

Heb jij in deze hectische tijd behoefte aan een moment voor jezelf? Om even tot rust te komen, je accu op te laden of je te laten inspireren? Dat komt goed uit, want deze mogelijkheid bieden wij tijdens een ontmoeting op zondagochtend.

Hierbij ontmoet je anderen die ook behoefte hebben aan inspiratie, het voeden van een (religieus) gevoel en stil te staan bij het dagelijks leven en hoe we daar zelf en samen invulling aan kunnen geven. Dit kan zijn door een aansprekend verhaal van iemand over zijn of haar ervaringen in het dagelijks leven, een lied, een video die je raakt of door een actuele overdenking met verhelderende vragen.

Deze ontmoetingen zijn gericht op volwassenen die van elkaar willen leren en samen willen werken aan een mooiere wereld voor nu en voor in de toekomst. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar wordt regelmatig een eigentijdse zondagse ontmoeting georganiseerd. Tijdens deze ontmoeting wordt ingegaan op zaken die bij hen leven.  

Lijkt jou dit interessant en zou je graag eens een ontmoeting willen meemaken? Schuif dan eens aan tijdens een online ontmoeting op de zondagochtend van 9.45 tot 10.45 uur. En hopelijk kun je er wat mee op jouw eigen ‘vierkante meter‘. Voor een link of je vragen kun je contact opnemen met Peter Braun.

Dit doen wij als organisatie

 • Als organisatie participeren we in overleggen met andere kerken, zorginstellingen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties om samen leuke initiatieven op te stellen.
 • We organiseren themaontmoetingen voor jong en oud. Nieuwsgierig wat voor ontmoetingen? Kijk dan op www.iederal.nl.
 • Wij stellen onze locatie open voor maatschappelijke activiteiten zoals de Burendag, koorrepetities, benefietvoorstellingen of gespreksmiddagen samen met wijkbewoners of andere (levensbeschouwelijke) groeperingen. Wil je hierover meer weten? Stuur ons dan een email.

 

 • Eredienst

  De invulling van de eredienst - op zondagochtend wisselt.

  De 1e en 2e zondag zijn reguliere erediensten, aanvang 10.00 uur. Het is ook mogelijk om deze online te volgen.

  De 3e zondag van de maand is er een landelijke online-dienst.

  De 4e en/of 5e zondag wordt plaatselijk ingevuld en varieert in vorm.

  Meer info kunt u krijgen via groningen@apgen.nl.

 • Adres

  Simon Vestdijklaan 2
  9721 VN Groningen

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • Bianca Braun

  Voor mij is deze gemeenschap een plek waar iedereen welkom is en waar gelijkwaardigheid, respect en liefde belangrijke waarden zijn, die je kunt ervaren. Bij samenkomsten en activiteiten willen we elkaar stimuleren en inspireren praktisch met deze waarden aan het werk te gaan. Zodat we samen de wereld om ons heen een beetje mooier en menswaardiger maken.

  Wil jij hier ook aan werken? Schuif dan een keer aan tijdens één van onze inspirerende ontmoetingen. Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik ze graag via de mail!

  bbraun@apgen.nl
 • Bob van den Berg

  Ik ervaar in het Apostolisch Genootschap en in deze gemeenschap dat we ‘geloven in’ verbinden met ‘werken aan’
  Ik geloof in iets dat groter is dan wat ik weet, voel en zie. Daarnaast verbind ik mij graag met iedereen in en om onze gemeenschap Groningen die deze wereld kleurrijker en duurzamer na wil laten voor de volgende generatie. Hierbij kijk ik graag naar mensen die een voorbeeld voor mij zijn en de manier waarop zij met praktische levenswijsheid dingen aanpakken die in ons dagelijks leven op ons pad komen. 
  Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je hierover doorpraten? Dan ontmoet ik je graag! 

  bvdberg@apgen.nl