Vanaf 1 juli starten we voorzichtig weer met erediensten en andere samenkomsten. Daarbij houden we rekening met de coronamaatregelen. Voor meer informatie zie apgen.nl/coronavirus.

logo anderszins.jpg

                                                                            een initiatief van het Apostolisch Genootschap Groningen

Wordt verwacht

7 1 Fomo.JPG7 2 Fomo.JPG

Flyers van voorgaande activiteiten

6 Kerkhof.JPG5 de Wit.JPG4 Down to Earth.JPG3 Kornalijnslijper.JPG                 2 Groen.JPG1 Nijhuis.JPG

Anderszins werd actief

Door Jeannette Brink

In mei 2017 zijn we in de gemeenschap Groningen begonnen om met elkaar te zoeken wat we zouden kunnen organiseren. Iedereen kon meedoen. In vijf werkbijeenkomsten hebben we allerlei mogelijkheden verkend en op een rijtje gezet. En we kwamen tot de conclusie dat we gewoon moeten beginnen met experimenteren om zo al doende te leren. Om het te kunnen (blijven) organiseren zijn er vier werkgroepjes ontstaan: INHOUD, ORGANISATIE, COMMUNICATIE en PROCES.

Het eerste experiment was op zondag 27 mei 2018. Juist, een heel jaar later. Op die dag is in ons gebouw een lezing verzorgd door Nelleke Nijhuis. Het thema: compassie, niemand is een eiland. Er waren zo’n 50 bezoekers, allen apostolisch. Dat is Nelleke niet. Toch sloot de inhoud van haar verhaal naadloos aan bij waar wij voor staan. En ze liet ons nadenken over de waarde van het leven als je niets bezit.

Na de lezing waren er hapjes en drankjes. En we konden met elkaar in gesprek over het onderwerp. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. We hebben van deze eerste keer ook van alles geleerd en dat nemen we serieus mee ‘aan boord’. We gaan voorlopig vooral ook experimenteren met de momenten, dagen waarop een activiteit plaats heeft. 

We moeten nog wat steviger op stoom komen, maar u zult zeker veel meer van ANDERSZINS horen. We willen ook andere locaties gebruiken. En gaan samen werken met andere regionale organisaties. We willen meer doen dan het gewone!

Als u nog iets wilt over anderszins, of ideeën heeft?
Mail naar info@anderszins.org

Poster Anderszins.JPG