logo anderszins.jpg

                                                                            een initiatief van het Apostolisch Genootschap Groningen

“Down to Earth” vertoond in het district

Anderszins

Zondagochtend 4 augustus 2019 zal om 10.00 uur de film "Down to Earth" in het district worden getoond in onze plaats van samenkomst te Assen, Selma Lagerlöflaan 5.

Down to Earth inspireert de kijker om na te denken over zijn toekomst en die van de wereld waarin we leven. Een familie laat de hectiek en patronen van de hedendaagse wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen.

Vanaf 9.30 uur is er ontvangst met een kopje koffie of thee. Na de film zal er gelegenheid zijn om met elkaar in gesprek te gaan.

Wordt verwacht:

Donderdag 26 september 2019 19.30 uur  Het is vredesweek. Invulling Jan Zwart
   
Zondag 24 november 2019 9.30 uur  Vier de zondag in Groningen! Peter Kerkhof, WAT IS VAN `WAARDE? Een inspiratie bijeenkomst!

 

Anderszins werd actief

Door Jeannette Brink

In mei 2017 zijn we in de gemeenschap Groningen begonnen om met elkaar te zoeken wat we zouden kunnen organiseren. Iedereen kon meedoen. In vijf werkbijeenkomsten hebben we allerlei mogelijkheden verkend en op een rijtje gezet. En we kwamen tot de conclusie dat we gewoon moeten beginnen met experimenteren om zo al doende te leren. Om het te kunnen (blijven) organiseren zijn er vier werkgroepjes ontstaan: INHOUD, ORGANISATIE, COMMUNICATIE en PROCES.

Het eerste experiment was op zondag 27 mei 2018. Juist, een heel jaar later. Op die dag is in ons gebouw een lezing verzorgd door Nelleke Nijhuis. Het thema: compassie, niemand is een eiland. Er waren zo’n 50 bezoekers, allen apostolisch. Dat is Nelleke niet. Toch sloot de inhoud van haar verhaal naadloos aan bij waar wij voor staan. En ze liet ons nadenken over de waarde van het leven als je niets bezit.

Na de lezing waren er hapjes en drankjes. En we konden met elkaar in gesprek over het onderwerp. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. We hebben van deze eerste keer ook van alles geleerd en dat nemen we serieus mee ‘aan boord’. We gaan voorlopig vooral ook experimenteren met de momenten, dagen waarop een activiteit plaats heeft. Dit keer was op een zondag om half 12. De volgende is op een donderdagavond (13 september a.s.) om 20.00 uur.

We moeten nog wat steviger op stoom komen, maar u zult zeker veel meer van ANDERSZINS horen. We willen ook andere locaties gebruiken. En gaan samen werken met andere regionale organisaties. We willen meer doen dan het gewone!

Als u nog iets wilt over anderszins, of ideeën heeft?
Mail naar info@anderszins.org