Actueel

Dood zijn duurt zo lang

Geplaatst op 5 februari 2020

Enige weken geleden overleed Aart Staartjes. Een held uit mijn jonge jaren, 'mijn' meneer Aart. In die week gaf DWDD een eerbetoon aan deze bijzondere man. Wat mij erg raakte was de ode van zijn goede vriend, Bert Plagman. Bij mij beter bekend als Tommie. Hij zong, speciaal voor zijn dierbare vriend, het lied Dood zijn duur zo lang. Ik heb het Tommie de afgelopen weken wel honderd keer in mijn gedachten horen zingen. Elke keer weer krijg ik kippenvel. Waarom raakt dit lied me zo?

Lees de column van Marten van der Wal »


Voedselbank verrast met 135 LED-lampen

Geplaatst op 5 februari 2020

Onder het motto 'Duurzaam licht voor onze medemens' schonk het Apostolische Genootschap uit Hengelo en Delden op 31 januari 135 LED-lampen aan de voedselbank Midden-Twente. 

Lees hier het bericht»


Verbinden ondanks culturele verschillen

Geplaatst op 21 januari 2020

Donderdag 16 januari genoten ouderen van het Apostolisch Genootschap van een lunch die werd aangeboden door de internationale vrouwengroep Wereldparels. De lunch beoogde culturen te verbinden en werd mede aangeboden uit dank dat de Wereldparels wekelijks kosteloos kunnen samen komen in het pand van het Apostolisch Genootschap 

Lees hier het bericht»


Gelukkig Nieuwjaar

Geplaatst op 8 januari 2020

Ik wens je een gelukkig nieuwjaar! Een uitspraak die we in deze dagen veel horen en naar elkaar uitspreken. Ik heb het in mijn leven vast vele honderden keren gezegd. Maar wat is een gelukkig nieuwjaar?

Lees de column van Marten van der Wal »

 


Kijk maar af!

Geplaatst op 20 november 2019

Als vader vraag ik me vaak af welke waarden ik mijn kinderen wil meegeven. Hoe zorg ik ervoor dat ze zelfbewust in het leven staan en hoe worden ze de mooiste versie van zichzelf? Kan ik daarvoor zorgen? En hoe dan?

Lees de column van Marten van der Wal »

 


Natuur, licht, schaduw en kleur

Schilderijen en aquarellen door Athonia Posthuma-van de Water

Geplaatst op 5 november 2019

De natuur, daar begint het mee. Athonia haalt er haar leven lang al inspiratie uit, van de schoonheid van het landschap en de bossen tot het eigen karakter van individuele dieren of planten. Achttien van haar werken zijn tot en met 1 maart 2020 te bekijken in villa Berg en Dal. 

Openingstijden: di-do van 9.00 tot 16.00 uur
Voor groepen op afspraak, neem contact op met Berg en Dal.

 


Waar ben ik vóór?

Geplaatst op 4 oktober 2019

In een tijd van toenemende polarisatie komen er vaak beelden voorbij waarin mensen duidelijk maken waar ze tégen zijn. Burgers die tégen het beleid van de overheid in opstand komen, werknemers die tégen de keuzes van de werkgever zijn en ik merk het zelfs thuis; kinderen die tégen de gemaakte keuzes van ouders over het eten zijn.

Benoemen waar ik tégen ben gaat me doorgaans makkelijk af, maar waar ben ik eigenlijk vóór?

Lees de column van Marten van der Wal »

 


Radio-interview

Geplaatst op 3 oktober 2019

Radio Apeldoorn nam een interview af over ‘Zelfbewust samenleven’. Emiel Pijl ging graag in op de vragen.