Vanwege een veiligheidsupdate moet je wellicht je wachtwoord wijzigen als je wilt inloggen op onze website. Dank voor je begrip!

Hilversum

Over gemeenschap Hilversum

In mediastad Hilversum is al meer dan 100 jaar een gemeenschap van het Apostolisch Genootschap. Momenteel telt de gemeenschap ca. 250 leden. Van jong tot oud en met een goede doorsnee van de Hilversumse samenleving. Het gebouw waar we elkaar ontmoeten ligt in Hilversum-Noord. Naast de wekelijkse eredienst op zondag waarin we ons bezinnen op levensvragen, zijn er onder andere jeugd-, zang- en themasamenkomsten. Gemeenschap Hilversum is een plek waar we elkaar ontmoeten, inspireren tot levenskunst en nabij-zijn op basis van religieus-humanistische waarden.

Plaats voor ontmoeting en levenskunst

 • Voor sociale verbinding, participatie en biodiversiteit in Hilversum Noord werken we samen met buurtbewoners aan Onze buurttuin (klik hier).
  Hiervoor stelt Apostolisch Genootschap een deel van haar tuin beschikbaar. Buurtbewoners ontmoeten elkaar en zaaien, planten en oogsten er biologische kruiden, groenten en fruit. De opbrengst is voor vrijwilligers die helpen in de tuin en andere buurtbewoners die dit goed kunnen gebruiken. Donaties besteden we aan tuinmaterialen, zaden en planten.
 • Wekelijkse is er kunsttherapie voor Oekraïense vluchtelingen in het gebouw van Apostolisch Genootschap.
  Sinds de oorlog in Oekraïne worden er ca. 400 tot 500 mensen opgevangen op diverse locaties in Hilversum. Ze verblijven veelal in het voormalige KOC-gebouw (op het voormalige Philips terrein) en in het Thebepand (op het Arenapark). Hier ontbreken recreatieve voorzieningen die broodnodig zijn om de nare herinneringen van de oorlog een plaats te geven en te kunnen verwerken. De kunsttherapie voor Oekraïense vluchtelingen in Hilversum is een initiatief van psychologe Elena Syurina die samen met vrijwilligers van het Apostolisch Genootschap iedere zondag een paar uur met zo'n 30 Oekraïners samenkomen. Aan de hand van gekozen thema’s maken ze mooie schilderingen en hebben ze gesprekken. "I live from session to session to forget about the nightmares", is een gehoorde uitspraak van de Oekraïense mensen. De opbrengst van donaties zijn bestemd voor materialen die benodigd zijn voor dit mooie project.
 • Wij zijn een Ambassade van Vrede: met elkaar en in de buurt organiseren we activiteiten rondom het thema vrede. Door het jaar heen en specifiek in de Vredesweek in september en rondom 4 en 5 mei. Leden van gemeenschap Hilversum en Baarn halen 4 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Op 5 mei neemt de burgemeester dit vuur in ontvangst en vieren we de bevrijding in een samenkomst.
 • Periodiek houden wij een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Online eredienst

De streaming van de eredienst op zondag via YouTube is beschikbaar via deze link. Indien je de YouTube link wilt rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op (stuur een email) .

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 10:00 uur

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  La Rivièrestraat 9
  1222 EP Hilversum

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • B. van der Molen Kuipers Voorganger

  Menselijke waardigheid staat voor mij in alles centraal. Als apostolischen kiezen we er bewust voor het versterken van menswaardigheid in de wereld niet aan het toeval over te laten. Onze religieuze wortels liggen bij hoe Jezus van Nazareth liefde, erbarmen en vergevingsgezindheid als voorbeeld stelde. Wij willen dat praktisch vertalen naar de huidige tijd. Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom eens kennis te komen maken!

  bvdmolenkuipers@APGEN.NL