Gemeenschap Hilversum

Ontmoeten en inspireren

Gemeenschap Hilversum

In mediastad Hilversum is al meer dan 100 jaar een gemeenschap van het Apostolisch Genootschap. Momenteel telt de gemeenschap ca. 250 leden. Van jong tot oud en met een goede doorsnee van de Hilversumse samenleving. Het gebouw waar we elkaar ontmoeten ligt in Hilversum-Noord. Naast de wekelijkse eredienst op zondag waarin we ons bezinnen op levensvragen, zijn er onder andere jeugd-, zang- en themasamenkomsten. Gemeenschap Hilversum is een plek waar we elkaar ontmoeten, inspireren tot levenskunst en nabij-zijn op basis van religieus-humanistische waarden.

Plaats voor ontmoeting en levenskunst

 • Wij zijn een Ambassade van Vrede: met elkaar en in de buurt organiseren we activiteiten rondom het thema vrede. Door het jaar heen en specifiek in de Vredesweek in september.
 • Leden van gemeenschap Hilversum en Baarn halen 4 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen op.
  Op 5 mei neemt de burgemeester dit vuur in ontvangst en vieren we de bevrijding in een samenkomst.
 • Samen met andere vrijzinnige levensbeschouwingen vormen wij een 'platform voor zingeving en ontmoeting' met het doel elkaar beter te leren kennen en samen een positieve bijdrage te leveren aan de Hilversumse samenleving. 
 • Periodiek houden wij een inzamelingsactie voor de Voedselbank.
 • In Corona-tijd werd toegang verleend in het gebouw in Hilversum aan examenklassen van het Hilfertsheem.
 • Via NLdoet (mei 2021) wordt gewerkt aan de realisatie van een buurttuin

Online eredienst

Ook al zijn onze samenkomsten fysiek weer mogelijk, de streaming van de eredienst via YouTube blijft toegankelijk via deze link. Indien u deze link zou willen ontvangen neem dan gerust contact met ons op (stuur een email) .

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  La Rivièrestraat 9
  1222 EP Hilversum

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • B. van der Molen Kuipers Voorganger

  Menselijke waardigheid staat voor mij in alles centraal. Als apostolischen kiezen we er bewust voor het versterken van menswaardigheid in de wereld niet aan het toeval over te laten. Onze religieuze wortels liggen bij hoe Jezus van Nazareth liefde, erbarmen en vergevingsgezindheid als voorbeeld stelde. Wij willen dat praktisch vertalen naar de huidige tijd. Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom eens kennis te komen maken!

  bvdmolenkuipers@APGEN.NL