apgen-activiteiten-ervarea.jpg
Terug naar activiteitenoverzicht
21 mei 2019

De dementie van Jet en Harrie

Hoogeveen

apgen-activiteiten-ervarea.jpg

We denken soms wat van dementie te weten. Deze voorstelling gaat over mensen die het zelf meemaken.

Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet (die aan dementie lijdt) en die van Harrie (die met Jet te maken heeft). Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe meer die twee werelden van elkaar verwijderd raken. Langzaamaan raken ze elkaar kwijt.

Dat gaat gepaard met verdriet en groeiend onbegrip. Want ‘waarom loopt Jet steeds achter me aan? Waarom is ze nergens meer voor te porren?’ Maar ook: ‘wie is die Harrie die me in een vreemde omgeving bij onbekenden aan een tafel zet? Waarom mag ik niet naar huis?’. 

Het hiaat tussen de werelden van Jet en Harrie lijkt niet te overbruggen. Toch ontdekte Ervarea* de afgelopen jaren dat er wel degelijk bruggen zijn. Makkelijk te bewandelen bruggen, met hun oorsprong in het improvisatietheater waar initiatiefnemers en spelers elkaar tegenkwamen.

De toegang is gratis, i.v.m. inschatting aantal toeschouwers, graag aanmelden via jetenharrie@kpnmail.nl. Inloop is vanaf 19.30 uur, de voorstelling is van 20.00 tot 22.00 uur. Na afloop is er koffie en ontmoeting.

De voorstelling wordt u aangeboden op initiatief van het Apostolisch Genootschap.

*Ervarea (de naam van de theatergroep) staat voor leren door beleven. Ervarea speelt interactief theater. Met humor en het denken in mogelijkheden scheppen zij een sfeer waarin het out of the box-denken ons verder helpt. Ervarea is specialist in dementiezorg en onbegrepen gedrag. 

Registratie is verlopen.

Waar en wanneer?

Dag
dinsdag 21 mei 2019
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Van Limburg Stirumstraat 84, Hoogeveen