Gemeenschap Harderwijk

Gemeenschapsinformatie

Wie nieuwsgierig is naar het Apostolisch Genootschap in Harderwijk ontdekt een warme, open en vrijzinnige gemeenschap. Wij zijn met 272 leden, waarvan 62 jonger dan 25 jaar. Er zijn 11 sympathisanten. Actieve en praktische betrokkenheid bij elkaar en bij de samenleving kenmerkt onze gemeenschap. Daarvoor zoeken we inspiratie tijdens diverse bijeenkomsten en activiteiten. De eredienst op zondagochtend en de jeugdbijeenkomsten zijn daarvan een goed voorbeeld. Er is dan tijd en ruimte om na te denken over ons leven en de wijze waarop wij een bijdrage kunnen leveren aan een menswaardiger wereld. Deze begint bij onszelf en bij de opvoeding van onze jeugd en jongeren.Het vinden van een eigen weg in het leven is voor iedereen belangrijk. Steun bij verdriet en verlies en het delen van vreugde zijn kostbare ervaringen binnen ons gemeenschapsleven. Onze gemeenschap ervaren wij dan ook als een plek voor religieus-humanistische zingeving. Loop op een zondagmorgen gerust eens binnen (aanvang 9.30 uur).

Dit doen wij:

 • Wij nemen deel aan het ‘pastores convent’, het overleg van voorgangers van de diverse kerken van Harderwijk.
 • We nemen deel aan de jaarlijkse kranslegging op 4 mei, tezamen met de kerken.
 • We stellen ruimte en faciliteiten beschikbaar voor de landelijke ‘dag van de dialoog’.
 • Jaarlijks organiseren wij verschillende  goededoelenacties,  waaraan ook onze jeugd actief deelneemt, zoals een recente sponsorloop, een 2e-hands boekenmarkt door onze kinderen voor UNICEF, de actie schoenendoos, etc.
 • Tijdens de kerstviering is iedereen die daaraan behoefte heeft, welkom.
 • Voor regio Harderwijk zijn wij Ambassade van Vrede en organiseren jaarlijks een progamma tijdens de Vredesweek.

Hoewel de wekelijkse erediensten voor iedereen toegankelijk zijn, organiseren wij 1 of 2 keer per jaar een ‘open eredienst’ rond een aansprekend thema. We sluiten af met een kopje koffie of thee. Vanaf dit najaar organiseren wij  thematische bijeenkomsten over opvoeding en omgaan met verlies. Op landelijk niveau werken wij structureel samen  de Humanistische Alliantie en andere vrijzinnige organisaties.

 

 

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Veldkamp 76
  3843 BJ Harderwijk

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail
 • Paul Visser

  Voor mij is deze gemeenschap een plek waar ik kan nadenken over wat ik wil en belangrijk vind. Dit doe ik graag in open dialoog met anderen, zowel binnen onze gemeenschap als daarbuiten. Dat helpt mij en wellicht anderen om bewuster in het leven te staan. Ik wil mijn leven niet zomaar voorbij laten gaan, maar op een zinvolle wijze een verschil maken!

  Voor informatie:

  pvisser@apgen.nl