Lezingen:

Lezingen en filmavonden

We organiseren met enige regelmaat inspirerende lezingen en filmavonden die aansluiten op thema's als verwondering, zingeving, mens zijn, verbonden zijn, etc.. De lezingen en filmavonden zijn toegankelijk voor iedereen. Op deze pagina zullen we u hierover informeren.

 

Geurt Besselink

Met projectie is Geurt Besselink in staat om een mystieke sfeer van unieke momenten over te brengen; er zal een afwisseling zijn van klankbeeld (beelden met muziek en geluid) en lezing (beeld en commentaar). 

ik fotografeer, organiseer, doceer, publiceer en vooral wat ik beleef. Het beleven staat wel voorop tijdens het buiten zijn in de natuur. Die beleving zoek ik met name tijdens sfeervolle momenten van de dag in mijn eigen woonomgeving de Veluwe.  

Natuurbeleving is bij de lezing het uitgangspunt.

kijk mee door mijn camera.

Rob Groen

Een boeiend en inspirerend verhaal over Geluk en geluksbeleving. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat ons wel en niet gelukkig maakt, met (soms) verrassende uitkomsten. Maar geluk is ook een kunst, een levenskunst, waar filosofen en gewone mensen al eeuwenlang hun hoofd over breken. Hoe belangrijk is het eigenlijk? Kun je het leren? Is misschien (toch) ergens een recept te vinden?

Rob Groen (1953) is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelingspsycholoog, die al meer dan 30 jaar via zijn bedrijf (het CMB) training en advies biedt op het gebied van teamontwikkeling. Zijn trainingen gaan over het verbeteren van de samenwerking en communicatie, over het bevorderen van zelfkennis en -inzicht en het vergroten van de vaardigheid én (vooral) het plezier in het omgaan met verschillen, met het ‘anderszijn’ van anderen. Hij woont in Badhoevedorp met zijn vrouw Carla en heeft vijf kinderen en één kleinkind.

Steven Pont

Steven Pont.jpg

Govert Schilling

Lezing Govert Schilling (1) [1468032#1_2].png

Annemiek Mellink

Afbeelding1.png

Fabien van der Ham

kinderfilosofie [1549775#1_2].png

Paul Glazer

Paul Glaser - Tante Roosje [1468028#1_2].png