Korting bij iederal

iederal korting.jpg

iederal, mocht je daar nog niet erg bekend mee zijn, organiseert events voor zingeving en inspiratie. >Helemaal ván het ApGen en helemaal vóór iedereen in Nederland< Uiteraard zitten daar ook events tussen die gericht zijn op, of in ieder geval erg leuk zijn voor, jongeren. Als apostolische jongere krijg je de komende maanden 25% korting op die events! Wat dacht je bijvoorbeeld van gespreksdiners, of het maken van een Visie-moodboard?

Ga naar iederal.nl/bethere, kies een event, en voer de code “BeThereEvent” in bij het bestellen van je ticket. Veel plezier!

 

 


Zichtbaar (?) bewegen

In de Nieuwjaarsdienst van 16 januari vertelde Bert Wiegman dat hij met Pasen gaat stoppen als apostel, en dat zijn taken worden overgedragen “aan meer dan één persoon” (hoeveel mensen dat worden, weten we nog niet). Bovendien komt er een scheiding tussen de functie van bestuursvoorzitter en de functie van geestelijk leider. Unieke besluiten die worden genomen!

Dit alles is onderdeel van de beweging die het Apostolisch Genootschap maakt om mee te kunnen gaan in de veranderende maatschappij. Want om tegemoet te blijven komen aan de behoeftes van de huidige leden, de jongeren, en ook zinzoekers die ons nog helemaal niet kennen, moeten er gewoon dingen veranderen. Wat dan? Deze 4 vragen spelen er nu:

  • hoe ziet de toekomstige rol van de apostel eruit?
  • hoe gaan geloofsgemeenschappen worden bestuurd en ondersteund?
  • hoe gaat de (besturing van de) landelijke organisatie eruitzien?
  • hoe gaan de verhoudingen zijn tussen iederal, maatschappelijke betrokkenheid én de geloofsgemeenschappen?

Dit hele proces heeft de naam ‘Zichtbaar Bewegen’ gekregen, en wordt zorgvuldig uitgedacht en begeleid door een grote groep mensen, van zowel binnen als buiten het ApGen.

Wil je nou meer weten over wat er allemaal gebeurt op het moment? En wat er tot nu toe is gebeurd? Neem dan een kijkje op apgen.nl/zichtbaarbewegen. Als je inlogt, vind je daar ledenjournaals, extra interviews, een visuele tijdlijn, en nog meer. Mocht je zelf inbreng willen hebben (graag!) kan je een mail sturen naar bewegen@apgen.nl, of naar Florian (fblom@apgen.nl). Het Genootschap is ook van jou. Beslis en beweeg dus mee, als je wilt!

 

 


Zaterdagse zingeving op 19 maart

Op zaterdagavond, nog voor het stappen, even de verbinding opzoeken? Join dan voor een uurtje op 19 maart om 19.00 uur deze online jongerensamenkomst. Mirjam, Merel, Henk en Danique gaan in gesprek met elkaar over hoe je verbonden kan blijven met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Ga samen met hen voor dat 'kampvuurgevoel' en denk na over wat jou bezighoudt. Ze kijken er naar uit om (online) verbinding met jou te maken!

jongerensamenkomst.png

 


Meedoen met het interviewteam

Als je het leuk vindt om te filmen, om met geluid bezig te zijn, om een interviewscript te schrijven, om zelf met mensen in gesprek te gaan, dan is dit een fantastische manier om daar laagdrempelig mee bezig te zijn! Samen met je teamleden bepaal je hoe je de zaken aanpakt, wie waar wanneer heengaat en welk verhaal je gaat ophalen. Anne-Pien is al aan boord:

Hey!Anne-Pien van Wees.jpg
Mijn naam is Anne-Pien van Wees en ik ben sociaal, sensitief & nieuwsgierig! Verder ben ik 21 jaar en zit ik in het laatste jaar van de studie Humanistiek in Utrecht. In mijn studie heb ik geleerd om echt te luisteren naar mensen. Ik vind het interessant dat ieder mens een uniek levensverhaal heeft. Daarom ga ik aankomend halfjaar met een interviewteam het land in om deze verhalen op te halen voor de rubriek ‘Wat bezielt ons?’ Raak jij ook geïnspireerd door de verhalen van de mensen om je heen? Voor de video's van Wat bezielt ons zal ik in de rol van interviewer kruipen. Waar ben jij goed in? Het lijkt mij leuk je te ontmoeten. ūüėä

Stuur me een appje op 06-82400657, tot snel!

Kijk voor meer info op www.apgen.nl/interviewteam