Maak wat je raakt!


Iedere twee jaar organiseert het Apostolisch Genootschap de jongerenwedstrijd Maak wat je raakt!. Deze wedstrijd is ontstaan vanuit de behoefte om van jongeren te horen wat ze werkelijk belangrijk vinden in het leven en hoe ze zichzelf zien - in relatie tot zichzelf, hun medemens en de maatschappij.  

Dit jaar is het thema Kapot waardevol. We leven in een wegwerpmaatschappij. Is iets stuk? Of is er een nieuwere versie ? Dan vervangen we het al snel. Maar er zijn ook dingen, dieren of mensen die oud of ‘kapot’ zijn en toch zo waardevol dat je er geen afstand van wil doen.

Wil je meedoen? Lees dan hier over de wedstrijd. 

Voorgaande edities:

  • 2013 Speel je mee?: ontwerp een voetbal en nodig een kind in je buurt en weeskinderen in Tanzania daarmee uit om mee te spelen (bovenbouw basisonderwijs)
  • 2011 Neem plaats: ontwerp een bankje waarop mensen die elkaar niet kennen elkaar ontmoeten (onderbouw voortgezet onderwijs)
  • 2009 Back to the roots: interview een oudere over een belangrijke gebeurtenis in zijn of haar leven (onderbouw voortgezet onderwijs)
  • 2007 Maak wat je raakt: ontwerp iets om bij je te dragen dat je er telkens aan doet herinneren wat jij belangrijk vindt (onderbouw voortgezet onderwijs)

Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren