Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme

Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme

Baarn, 9 november 2022

Vandaag is de Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme. In 1938 vond op deze datum de Kristallnacht plaats waar tientallen Joden in Duitsland werden vermoord en hun synagogen, huizen en winkels in brand gestoken. De wereld keek, zonder iets te doen, toe hoe de nazi’s antisemitisme tot beleid maakten. Het bleek de voorbode van de holocaust. Ook nu is antisemitisme helaas nog steeds een realiteit. 

Als bestuur van het Apostolisch Genootschap spreken wij daarom vandaag luid en duidelijk uit dat wij ons verbonden voelen met het Joodse volk en elke vorm van uitsluiting of vernedering van, of geweld tegen Joden veroordelen.

Onze solidariteit vindt zijn basis in het geloof in een menswaardige wereld waar we, met respect voor de verschillen, zoeken naar wat ons verbindt. In dat geloof reiken we elkaar de hand en bemoedigen we alle mensen van goede wil om aan de vrede te werken.  

 


Als plaats voor religieus-humanistische zingeving biedt Apostolisch Genootschap ontmoetingsplaatsen waar mensen zich samen verdiepen op levensvragen, elkaar inspireren tot bewust en liefdevol leven en elkaar nabij zijn. Zo wil het genootschap bijdragen aan een duurzame wereld waar mensen met compassie en solidair samenleven.