Lokale organisatie


Wij ontmoeten elkaar in 72 gemeenschappen in Nederland en in vier buitenlandse gemeenschappen. Elke gemeenschap wordt geleid door een voorganger. Dit is een man of vrouw die vrijwillig deze functie vervult, vaak naast een werkkring. Voorgangers hebben meestal geen theologische scholing.

Naast een voorganger heeft iedere gemeenschap ook andere geestelijk verzorgers. Ze leiden onder andere bijeenkomsten op zondagmorgen (eredienst). Ook dit zijn vrijwilligers. Mensen die middenin het leven staan en werken vanuit eigen ervaring en achtergrond.

In elke gemeenschap is er veel aandacht voor jeugd. We gaan met de kinderen al op jonge leeftijd in gesprek over zingeving en verbondenheid. Wat vind je belangrijk in het leven? Welke keuzes maak je daarbij? Meer informatie over jeugdactiviteiten vind je onder Jeugd en op de speciale jeugdsite.

Wil je een van de gemeenschappen bezoeken? Je bent van harte welkom. Hier vind je een gemeenschap bij jou in de buurt. Of kijk in de Agenda voor de activiteiten van alle gemeenschappen.

Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren